Karácsony Blog

10 tipp, hogy karácsonyi hangulatba hozd magad

Karácsonyi hangulat, ablakban olvasó hölgy karácsonyfával

Ahogy Edna Ferber, amerikai regényíró mondta, „A karácsony nem csak egy ünnep. Egy érzés.” Mit tegyünk annak érdekében, hogy ezt az érzést, a karácsonyi hangulatot megteremtsük magunknak, családunknak és az otthonunknak? Ehhez adunk 10 praktikus tippet!

10 tipp, hogy karácsonyi hangulatba hozd magad

1 Készíts adventi koszorút!

Az advent a karácsonyt megelőző várakozási időszak, arra való, hogy felkészüljünk karácsony ünnepére és karácsonyi hangulatba kerüljünk. Az adventi koszorú látványa, a gyertyagyújtás az adventi vasárnapokon segítenek megteremteni a karácsonyi hangulatot a lakásunkban és lelkünkben is. Akár gyerekekkel közösen is készíthetünk adventi koszorút, vagy vásárolhatunk készen.

2. Készíts adventi naptárat!

Az adventi naptár gyakorlatilag egy karácsonyi visszaszámláló december 1-től december 24-ig, szentestéig. Az adventi naptár történetéből tudjuk, hogy először egy anyuka készítette a türelmetlen kisfiának, ma már nem csak gyerekek, hanem felnőttek is szívesen készülnek karácsonyra adventi naptárral. Lehet már kapni kozmetikai adventi naptárat, teákat, borokat tartalmazó adventi naptárakat is. Sőt vannak már olyan luxus adventi naptárak is, amik 1 millió dollárba kerülnek!

3. Látogass el egy adventi vásárba!

Ha őszinték akarunk lenni, a legtöbb ember a karácsonyi hangulat miatt látogatja a különböző adventi vásárokat, és nem azért, mert ott akarja beszerezni a karácsonyi ajándékokat. Sokan még külföldre is elutaznak, hogy megnézzenek egy-egy adventi vásárt, népszerűek a zágrábi, pozsonyi, prágai, bécsi adventi vásárok, ahova rendszeresen szerveznek buszos utakat.

4. Készíts mézeskalácsot!

A mézeskalács az egyik legtradicionálisabb karácsonyi süti, amit javasolt előre elkészíteni. Gyerekekkel is készíthetjük, jó közös program lehet, a friss mézeskalács illata garantáltan karácsonyi hangulatba fog hozni. Mézeskalács készítéssel több legyet üthetünk egy csapásra, mert akár karácsonyi dekorációként vagy gasztroajándékként is felhasználhatjuk.

5. Készíts forralt bort!

Nincs is jobb annál, mint bekuckózni egy pohár illatos, fűszeres forralt borral a hidegben! Ha nem szeretnél alkoholt fogyasztani, akkor egy karácsonyi ízesétésű forró tea is megidézi a karácsonyi hangulatot.

6. Hallgass karácsonyi dalokat!

Akár mézeskalács sütés közben, vagy a forralt bor szopogatása közben is hallgathatsz szép karácsonyi dalokat. Ha az amerikai karácsonyi dalokból mér eleged van, mert minden üzletben ezek szólnak, kereshetsz kevésbé ismert dalokat, mint például magyar karácsonyi népdalok vagy spanyol karácsonyi dalok.

7. Nézz karácsonyi filmeket!

Mindenkinek megvan a kedvenc karácsonyi filmje, amit minden évben újra és újra megnéz és nem tudja megunni. Reszkessetek betörők, Igazából szerelem, Holiday neked mi a kedvenced?

8. Olvass karácsonyi verseket, könyveket!

Nem kell mindig a képernyő előtt ülni, az olvasás egy sokkal meghittebb tevékenység, amiben jobban el lehet mélyülni. A karácsonyi versek meg fogják teremteni a karácsonyi hangulatot.

9. Gyújts, gyertyákat, mécseseket!

A gyertyák nagyon jó hangulatot tudnak teremteni, főleg ha illatgyertyákat használsz.

10. Írjál karácsonyi képeslapokat!

Az online előretörésével a hagyományos képeslapok kezdenek kimenni a divatból, pedig mennyivel személyesebb egy képeslapot kivenni a postaládából, amivel a feladója dolgozott, kézzel ráírta a karácsonyi üdvözleteket, elment a postára, feladta. A karácsonyi képeslapokkal nem csak másoknak szerezhetsz örömet, de neked is segít karácsonyi hangulatba kerülni.

Kellemes karácsonyi készülődést mindenkinek!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük