Karácsony Blog

3 ajándékötlet kertészkedők és növénykedvelők számára

Ajándék kertészeknek

Hamarosan itt vannak az ünnepek, így mindenki egyre többet kezd el agyalni azon, hogy milyen ajándékkal is lepje meg a másikat. Legyen szó családtagról, rokonról, esetleg barátról, valamilyen apróságot biztosan át szeretnénk adni még egy kertészkedő és növénykedvelő számára is. De vajon mik között érdemes nézelődni? Cikkünkben mutatunk pár hasznos ötletet, amire biztosan senki sem gondolt.

Karácsonyi ajándékok kertészkedők számára

A hobbi kertészek számára már biztosan minden létező dolgot ellőttünk, kezdve a kesztyűtől, egészen a kiültethető virágon át, egészen a kézi szerszámokig. Éppen ezért gondoltuk, hogy összegyűjtünk pár olyan praktikus eszközt, amelynek minden kezdő növénynevelő hasznát tudja venni.

Fűnyíró olló

Persze télen nem sok hasznát venni egy ilyen eszköznek, azért egy Gardena fűnyíró olló ajándékba is remek lehet. Tavasszal, amikor a kertészkedni szerető rokon vagy barát kiköltözik az udvarra, tökéletes kiegészítőnek fogja tartani ezt az aprócska szerkezetet. Az egyszerű változatot olyan területeken lehet alkalmazni, ahol szinte lehetetlen hozzáférni a fűhöz egy nagyobb méretű fűnyíróval. A 360 fokban elforgatható modellt ráadásul jobb- és balkezesek egyaránt használhatják, köszönhetően a puha műanyag elemeknek, amelyek kényelmes munkát eredményeznek.

Kertészeti könyvek

Nemcsak szerszámban gondolkodhatunk, hiszen például egy kertészkedős kötet is remek meglepetés lehet karácsonyra. Aki szeret olvasni, annak külön öröm lesz egy olyan téma kapcsán kezébe venni az adott könyvet, ami még érdekli is őt. A szakkönyvek tele vannak csodálatos fotókkal és illusztrációkkal, amikből rengeteget lehet tanulni a téli időszakban. A tudásnak pedig majd tavasszal veszi igazán nagy hasznát a meglepett barát vagy rokon. A vásárlásnál azonban érdemes figyelembe venni, hogy egyes típusok nem a magyar éghajlati adottságokat veszik figyelembe. Jelentős eltérések lehetnek a bennük található egyedi fajok és gondozásuk kapcsán.

Olló ajándékba

Rovarhotel

Bár alapvetően nem egy használati tárgyról van szó, a rovarhotelek nemcsak a rovaroknak, hanem a lepkéknek és a méheknek is szállást biztosítanak. A stílusos és modern kiegészítő nemcsak praktikus, hanem még jól is néz ki az udvar bármely pontján. Mivel manapság egyre nagyobb gondot okoz a természetes telelőhely, így még meg is óvhatjuk őket azzal, hogy a hobbi kertész ismerősünknek egy ilyen apróságot ajándékozunk karácsonyra. A dekorációs elemként is szolgáló kiegészítő menedéket és segítséget nyújt a fajok sokszínűségének megőrzéséhez. A különféle fajok, különféle részlegből válogathatnak, hol is szeretnének szállást a következő időszakra.

Ha karácsony, akkor mindegy, hogy melyik rokonról vagy barátról van szó, mindenkit meg akarunk lepni valami kisebb vagy nagyobb dologgal. Lehet egy-egy kertészeti könyv, egy rovarhotel, de egy Gardena fűnyíró olló is remek ajándék lehet a számukra.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük