Karácsony Blog

4 karácsonyi ötlet férfiaknak

Karácsonyi ötlet férfiaknak

Ajándékozás szempontjából sokak számára megterhelőek az ünnepek, pedig egy kis odafigyeléssel a férfiak számára sem nehéz ajándékot találni. Az már okozhat némi fejtörést, ha nem ismerjük elég jól az illető személyt. Ilyen esetben a „távolság” miatt nem gondolkodhatunk személyes ajándékban, vannak helyzetek, amikor egy kiváló bor remek választás lehet. Tehát a legfontosabb mindig azt eldönteni, hogy a kapcsolat mennyire távoli vagy közeli, baráti vagy üzleti! Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány karácsonyi ajándék ötletet, mely férfiaknak jó választás lehet!

Az ajándék függ a kapcsolat minőségétől

  • Ha csak felszínes az ismeretség, nem túl mély a kapcsolat, nem érdemes túlzásokba esni, mert olyan érzést kelthet a másik félben, hogy a sok mindent majd illik visszaadni. Egy jófajta bor bőven elég, hiszen a gesztus a lényeg, hogy tudja, nem feledkeztünk meg róla.
  • A következő helyzet, amikor már régebb óta ismered, de nem ápolsz barátságot vele. Üzleti partner esetén fontos a minőség, de semmiképp nem a mennyiség. Egy táskára való ajándék nem túl elegáns, de egy gourmet meglepetéscsomag autentikus fadobozban, zsinórral átkötve, fenyőággal díszítve kellemes pillanatokat okozhat.
  • A barátság már egy szorosabb kapcsolat, ajándékok tekintetében is megfelelően válogass! Nem az összeg a lényeg, hanem, hogy az illető mennyire fontos neked! Egy ajándék sok mindent elárul rólunk. Ha tényleg barát az illető, akkor kellően ismerjük ahhoz, hogy a döntés ne okozzon fejtörést. A mély ismeretség okán jó ötlet lehet a könyvválasztás, de még személyesebb is lehet az ajándék, például baráti üzenettel ellátott hasznos kellék. Élményprogramon is részt vehetsz egy jó baráttal, de olyat válassz, ami régi álma. Mindegy, hogy szabaduló szoba vagy quadozás, a lényeg, hogy emlékezzetek rá egy életen át!
  • A legmélyebb kapcsolatot az ember a párjával éli meg, ezért a neki való ajándékválasztás emiatt könnyebb lehet. Nehézséget nem feltétlen az szokott okozni, hogy az ember a párját nem túl jól ismeri, hanem inkább az, hogy már kifogyott az ötletekből. Pedig az ember évről-évre megújul, korral is változik, a környezet is hatást gyakorol rá, ezáltal az igény és az ízlés is formálódik. Ajándékozhatunk kedves, apró dolgokat, mely örök emlék marad, és dönthetünk úgy is, hogy hasznos ajándékkal lepjük meg párunkat. Ha figyelünk rá, akkor nem kell sokat gondolkodni, és az ajándékozott sem fog csalódni. A férfiak praktikusak, sok esetben innovatívak, ezért ha komolyabb ajándékra gondolunk, jó ötlet lehet egy villanymotorral hajtott jármű. Webáruházban a jogosítvány nélküli elektromos robogók ára igen kedvező, a szállítása pedig házhoz kérhető. Bizonyos típusokhoz lehet gyorstöltőt rendelni, és 1 óra alatt majdnem teljesen fel lehet tölteni.

Az ajándékozás mindenkit jóérzéssel tölt el. De fontos, hogy ismerjük az illető személyt, és mérjük fel a helyzetet, gondoljuk át, milyen viszonyt ápolunk vele! Majd ahhoz mérten válasszuk ki számára az ajándékunkat! És ne feledjük, hogy nem elegáns, ha túllicitáljuk a másikat, hiszen azzal terhet teszünk a vállára. Viszont ha figyelünk egymásra, mindegy, hogy közeli vagy távoli ismerős, barát, rokon vagy társ az illető, biztos sikert arathatunk az általunk választott karácsonyi ajándékkal!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük