Karácsony Blog

5 legjobb kutya karácsonyi ajándék

Kutya karácsonyi ajándék

A kutya családtag – így a karácsonyi ajándékosztásból sem maradhatnak ki. Leszögezhetjük, hogy a legnagyobb ajándék a kutyád számára a vele töltött közös idő. De azért egy-egy ajándéknak ő is örül a fa alatt. Cikkünkben hasznos tippeket adunk ahhoz, hogy mit vegyél ajándékba a kutyádnak. Az 5 legjobb kutya karácsonyi ajándékot mutatjuk meg neked, melyeknek biztosan örülni fog kedvenced.

1. Kutya karácsonyi ajándék – jutalomfalat

Különleges alkalomhoz különleges jutalomfalat illik. Válassz egy olyan ízesítést, melyet még nem adtál kedvencednek, vagy süss házilag kutyakekszet.
Mindkét esetben figyelj az összetevőkre! Semmiképp ne tartalmazzon cukrot, mesterséges ízesítőket, adalékanyagokat. Vedd figyelembe a kutyusod esetleges allergiáját is.

2. Kutya karácsonyi ajándék – készségfejlesztő játék

Egyre több, kutyák számára kifejlesztett készségfejlesztő játék van a piacon. Az egyszerűbb konstrukciókkal kialakított játékoktól a bonyolultabb interaktív játékokig ma már bármit megtalálsz. Legismertebbek például a Kong, különböző stratégiai kutyajátékok, memória kutyajátékok. Bármelyik típust is választod, a siker garantált, a kutyák imádják. Egyszerre fejlesztik kutyád ügyességét, hosszú időre leköti figyelmét, karban tartja rágóizmait. Némelyik használata közben pedig jutalomfalatot is kap.
A játék kiválasztása során érdemes a kutyus életkorát figyelembe venni, valamint azt, hogy korábban használt-e ilyen típusú játékot. Amennyiben kölyökkutyáról van szó, vagy azelőtt nem próbált ehhez hasonló játékot, érdemes egy egyszerűbb típussal kezdeni.

3. Kutya karácsonyi ajándék – kutyaruha

Kutya kutyaruhában

A kistestű, rövidszőrű kutyákra a gazdik szeretnek ruhát adni a tél, a hideg beköszöntével. Egyes fajták esetében szinte kötelező, hiszen egyáltalán nem bírják az alacsony hőmérsékletet (például csivava, mini yorkshire terrier vagy a francia bulldogok). Az ünnep jó alkalom lehet arra, hogy beruházz egy minőségi kutyaruhára. Vagy, az alkalomhoz illő, karácsonyi mintájú ruhát is választhatsz, mely akár egy karácsonyi fotózáshoz is tökéletes.
Hosszúszőrű kutyák esetében egy minőségi esőkabát jó szolgálatot tesz. Kevésbé ázik át bundája, így számodra is könnyebb lesz a napi tisztogatás.

4. Kutya karácsonyi ajándék – póráz, nyakörv, hám

Egy kutyának nem lehet elég felszerelése. A póráz, a nyakörv vagy a hám mindennap használatosak. Karácsony alkalmával akár egy különleges színű és mintázatú, egyedi szettet is készíttethetsz kedvencednek. Mindig is nagyon népszerűek voltak azok a nyakörvek, amelyen kutyanevek szerepelnek. Akár egy ilyet is beszerezhetsz karácsonyra.
Léteznek kutya-gazdi szettek is. Így saját magadat is meglepheted a kutyád szettjéhez passzoló kendővel vagy karkötővel.

5. Kutya karácsonyi ajándék – fekhely

A kutyád mindennapjaihoz hozzátartozik a fekhely, melyen kellemesen, nyugodtan pihenhet. Karácsonyra varrathatsz egy különleges mintázatú, akár a kedvenced nevével ellátott darabot. A méretet érdemes jól megválasztani, hogy kutyád kényelmesen elférjen benne.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük