Karácsony Blog

A legjobb sportos ajándékok karácsonyra

Sportos ajándékok

Milyen ajándékot adjunk karácsonyra egy sportolónak vagy annak, aki él-hal a mozgásért és az egészséges életmódért? A sport, a testmozgás régóta jóval több manapság, mint pusztán egy hobbi. Nagyon sok fajtája létezik, a csapatos tevékenységektől a kétszemélyesig, de a ,,magányos farkasoknak’’ sem kell csüggedniük, hiszen sportolni egyedül is lehet, így szinte mindenki megtalálhatja a leginkább hozzá illő tevékenységet, amiben igazán kiteljesedhet. Innentől az egész már egy életérzés, az adott személyhez közvetlenül kapcsolódó tulajdonság is lehet, ami jó kiindulási alapot jelenthet az ajándékozáskor. Ugyanis, ha sportos ajándékot adunk, azzal nagyot nem hibázhatunk, ha jól ismerjük a másikat, és tudjuk, melyik edzésformáért van oda. Mégis, milyen ajándékot adhatnánk egy sport-rajongónak, akinek valószínűleg már majdnem mindene megvan? – Sportos ajándék ötletek sportolóknak, edzőknek, férfiaknak és nőknek egyaránt a Fém Ajándék ajánlásával.

Sportos ajándék ötletek karácsonyra

Úgy tartják, hogy a sport legalább olyan fontos, mint a egészséges táplálkozás, és rendszeres testedzés nélkül az egészségvédelem nem lehet teljes. A rendszeres testmozgás egyfajta nevelése a testnek, fizikai és mentális téren is. Közvetlen hatással van fizikai állapotunkra, a mentális erőnkre (akaraterő, tudatosság, motiváltság), de még a személyiség-fejlődésünkre is. Számtalan sport, mozgásforma létezik, az adott tevékenység melletti döntésnél több szempont is szerepet játszik, beleértve személyiségünket és a kitűzött célt (ideális testsúly elérése, megtartása, regeneráció, stresszoldás, rehabilitáció) stb. Napjainkra elmondható, hogy leginkább a futás, biciklizés, otthoni fitnesz és jóga tartoznak a legnépszerűbb sportok közé, hiszen ezeket lehet a munka-gyerek-háztartás háromszögbe is jól beiktatni napirendünkbe.

Sportos ajándék síelőknek
Sportos ajándék testépítőknek

Ajándékozáskor – legyen szó születésnapról, Karácsonyról vagy más egyéb alkalomról – sokszor nincs könnyű dolga az embernek. Talán a gyerekeknek vásárolni a legkönnyebb, mert ő nekik mindig van valami, ami megtetszik és előszeretettel hangoztatják is a kinézett ajándékot, listát írnak, ami a nagy naphoz közeledve valószínűleg még egy párszor változni is fog. De ha nem feltétlen gyermek ismerősünknek, hozzátartozónknak szeretnénk vásárolni, hanem nekünk kell kitalálni az ajándékot, gyakran sötétben tapogatózunk. Mi az, aminek örülne a másik? Mi az aminek biztosan nem? Van valami hobbija, kedvelt elfoglaltsága, esetleg valaminek a megszállottja? Az elérhető ajándékok körét tovább szűkítheti az az eset is, amikor férfi társaink szeretnénk meglepni valamivel, számukra jóval nehezebb találni és még a kínálat is szűkebb a boltokban.

Tegyük fel, ismerősünk sportoló, valamilyen sportnak a rajongója. Milyen sportos ajándéknak örülne? Esetleg személyi edzőnek keresünk ajándékot és a legjobb edző ajándékon törjük a fejünk?

Milyen ajándékötletek, sport ajándéktárgyak léteznek sportolóknak egyáltalán?

Sportos univerzális ajándékok sportolóknak

Az univerzális ajándékok előnye, hogy nem feltétlen szükséges tudnunk, hogy milyen sportágat űz a megajándékozott személy. Pont annyi elég, ha tisztában vagyunk vele, hogy valamit, valahol szokott mozogni.

Ilyen univerzális sportos ajándék ötlet például egy sporttáska, amire bizonyára sportágtól függetlenül minden sportolónak szüksége lehet, egy különleges és minőségi darabnak bizonyára örülne ismerősünk. A kirándulást kedvelő, túrázós ismerősöknek hasznos lehet egy minőségi hőtartó termosz, vagy egy PBA-mentes kulacs, ami mindig jól jön, ha megszomjazik az ember. Sokan a lakás falain belül vagyunk kénytelenek edzeni, konditermi körülmények és gépek nélkül. A férfiaknak és nőknek is egyaránt adható haskerék az otthoni edzéshez a legjobb arra, hogy kompletten erősítsük a hasat, minden izomcsoportot megmozgatva. Vagy ott van például az örök klasszikus fitnesz labda, amit ha nem is mindig fitneszre, akkor majd üldögélésre használja a család, vagy játszanak vele a gyerekek. A sort még nagyon sokáig lehetne folytatni, de cikkünk nem kíván nagyobb mélységben belemenni a témába.

Amennyiben nem olyan sportos ajándéktárgyat szeretnénk vásárolni, amit használ az illető, hanem pusztán az esztétikai élmény a cél, annak megtalálása is nehézséget jelenthet. Mit adhatnánk például teniszező vagy kerékpáros ismerősünknek?

Biciklis ajándékok

Teniszes ajándéktárgyak

Ajándékot vásárolni egy komoly teniszrajongónak nem egyszerű – mivel eléggé korlátozottak a lehetőségek, ha teniszlabdában, ütőben gondolkodunk. Ehhez ismerni kell a teniszező ízlését, kedvenc márkáját. Ugyanakkor lehet, hogy olyan ajándékot szerzünk be, ami unalmas, és legalább 5 ugyanilyen található a teniszjátékosunk polcán. Az általunk kínált vicces és egyedi tenisz ajándék garantáltan mosolyt csal a megajándékozott arcára, legyen férfi vagy nő, mivel a teniszező figurák személyre szabhatóak, és gravírozást is lehet hozzájuk kérni.

Biciklis, kerékpáros ajándékok

Csakúgy, mint a horgászat, a gördeszkázás és a szörfözés, a kerékpározás is egy olyan sport, amely gyorsan életmóddá válhat, és behálózza azok elméjét, akik folyamatosan csinálják, sőt befolyásolják divat-, utazási és baráti döntéseiket. Ez azt jelenti, hogy ha van egy kerékpáros az életünkben, akkor legyen szó akár születésnapról, akár Karácsonyról vagy más egyéb alkalmakról, a legnagyobb örömet olyan ajándékkal okozhatjuk nekik, amely a kedvenc tevékenységükhöz kapcsolódik. A megfelelő sporthoz/hobbihoz kapcsolódó ajándék azonban nem mindig könnyű, joggal vakarásszuk a fejünk, hogy vajon melyek a legjobb ajándék ötletek biciklis ismerősünk számára? Egy egyedi, fémből készült csavarszobor ideális ajándék bicikliseknek, bringásoknak.

Ajándék focistáknak

Teniszes, biciklis vagy akár sakk ajándékok, csavar szobrok, nem hétköznapi dísztárgyak és életképek létrehozása teljesen hétköznapi alkatrészekből a fém ajándék webáruházából.

További karácsonyi ajándékötlet a Fém Ajándék webáruház ajánlásával

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük