Karácsony Blog

Ajándékötletek az ágyban olvasáshoz – akár magunknak is

Karácsonyi ajándékötlet az olvasás szerelmeseinek

Hamarosan újra itt a karácsony, amely sokaknak – beleértve ezúttal jelen cikk íróját is – okoz gondot, hiszen felmerül az ajándékozás kérdése. Vajon mit vegyünk szeretteinknek, barátainknak, ami aztán nem egy polcon, rosszabb esetben egy dobozban fog porosodni. A legjobb ajándékok személyre szabottak, olyan dolgok, amelyekre az ajándékozott nem is gondolt – így különösen erős lehet a meglepetés. Ezúttal az ágyban olvasást és az ezzel kapcsolatos eszközöket ajánljuk olvasóinknak.

Valószínűleg mindenkinek ismerős az az érzés, amikor a jó meleg takaró alatt, a pihe-puha ágyban elővesszük a kedvenc könyvünket, vagy a legújabb bestsellert, és hosszú perceken – a szerencsésebbek pedig hosszú órákon keresztül – belefeledkezünk az olvasás élményébe. Ehhez persze nem árt egy jó könyv, amelyhez érdemes az aktuális sikerlisták mellett a klasszikusokat is böngésznünk. Vegyük figyelembe azt is, hogy milyen műfajú könyveket olvas az ajándékozottunk. Egy remek olvasmány örök emlékké szilárdulhat bármilyen korosztály számára, de nincs annál szomorúbb, mint amikor drágán megveszünk egy írást, mely aztán egy polcon porosodik.

Pro tipp: Nézzük meg, mit rejt az ajándékozott polca – titokban akár egy fényképet is készíthetünk róla -, és ez alapján válasszunk neki jövőbeni olvasmányt

Az éjjeliszekrény

Azt a könyvet tartani is kell valahol, ezért érdemes lehet egy éjjeliszekrény beszerzése. Bútort ajándékozni ugyanakkor nagyon kényes kérdés, ezért bánjunk óvatosan és körültekintően a témával. A legjobb, ha az éjjeliszekrények közül inkább magunknak vagy saját családunknak választunk. Ehhez vegyük figyelembe a szoba adottságait, az ágyunk színét, és gondoljuk azt is végig, milyen magasságú éjjeliszekrényre van szükségünk ahhoz, hogy forgolódáskor vagy a használat közben ne üssük bele a könyökünket.

Világítás

A megfelelő világítás alapvető fontosságú ahhoz, hogy kellemes legyen az olvasás. Akár magunknak, akár szeretteinknek választunk terméket, oly módon nézzünk körül az asztali és éjjeli lámpák között, hogy az az olvasáshoz kellő erősségű fényt biztosítson. Ha a fényforrás túl erős, bántó lesz a lapok nézése, ha pedig nagyon halvány az hosszútávon ronthatja a látásunkat.

A fotó forrása: bbernard / Shutterstock.com

(X)

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük