Karácsony Blog

Érzések karácsonyra

Karácsonyi dísz

Karácsonyra nem kell mindig tárgyakat vásárolni. Eredetileg az összetartozás, a szeretet ünnepe. Tehát koncentrálhatunk az emlékekre, érzésekre, érzelmekre amikor ajándékokat keresünk. Ha így választunk ajándékot, akkor azok sokkal értékesebbek és személyesebbek lehetnek. Kiélhetjük a kreativitásunkat és olyan oldalunkat ismerhetjük meg, amit eddig nem is ismertünk.

Most olyan karácsonyi kreatív ötleteket adunk, amik nem hétköznapiak, de annál meghatóbbak.

Írj saját verset

A vers írástól sokan félnek, mert olyan elképzelhetetlennek tűnik egy verset megírni. Pedig ezt is érdemes kipróbálni és gyakorolni, mert nem tudhatod mire vagy képes, amíg nem próbáltad.

Inspirálódni kell, sokat olvasni, elmélyülni és még az is kiderülhet, hogy szép verseket tudsz írni.

Egyedi és megismételhetetlen ajándék lesz, abban biztos lehetsz. Egy szép, különleges papíron, egyedi borítékba téve érdemes tenni.

Karácsony a városban

Karácsonyi versek magyar költőktől

Ha mégsem sikerül a vers írás, akkor még mindig ott van a lehetőség, hogy számos szép versből válogass. Tehetséges magyar költőink verseiből válogathatsz, akár a több száz karácsonyi versből, akár bármelyik romantikus verset kedvesdnek vagy szülőknek, barátoknak is találunk megfelelőt.

Ezt is érdemes szép papírra írni vagy nyomtatni, majd díszes, színes borítékba tenni és személyessé tenni valamilyen személyes üzenettel vagy idézettel.

Emlékek Karácsonyra szeretettel

Egy fotóalbum összeállítása a számítógépen halmozódó fotókból egy igazán értékes ajándék lehet.

Szerelmednek, szüleidnek és bárkinek, akivel közös élményeitek vannak. Gyönyörű, hangulatos fotóalbumokat vásárolhatsz, de akár készíthetsz is, ha még több kreativitásod és időd van hozzá.

A fotókat ma már számos módon és stílusban ki lehet nyomtatni. Lehet belőlük fekete-fehéret készíteni, amitől kicsit régies hatású lesz vagy élénkebb színekkel felturbózni.

Vannak medálok, amikbe kis méretű fotó belefér, így kedvesed a nyakláncon mindig magán hordhatja a fotódat.

Novellák, regények ajándékba

Nem csak a versek, a novellák és regények is igazi lelki feltöltődést nyújthatnak. Érdemes néha elmélyülni és megérteni az összetettebb mondanivalóit egy-egy ilyen csodás műnek.

Még ha kiszemelted nem is szokott ilyeneket olvasni, biztosan van olyan, ami tetszeni fog neki.

Több ezer magyar vagy akár külföldi író művei között válogathatsz. Van, aki a viccesebbet, van aki a drámaibb történeteket kedveli. Sokkal értékesebb szórakozás, mint a film vagy sorozat nézés.

Ezt is lehet még személyesebbé tenni azzal, hogy az íróval aláíratod és egy személyes üzenetet írsz az első lapok valamelyikébe. Érdemes egy hozzá illő díszes csomagolásba tenni, amivel még különlegesebbé teheted.

Összegezve

Reméljük, sikerült néhány inspirációt merítened a felsorolt ötletekből. Még érzelmesebb és közvetlenebb lehet a karácsony, ha odafigyelünk ezekre az apró részletekre. Legyen igazán boldog és meghitt ezekkel a csodás ajándékokkal minden karácsonyod.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük