Karácsony Blog

Hol tárold a karácsonyi díszeket karácsony után?

Karácsonyi díszek tárolása

Amikor bútorokat választunk a lakásunkba, nem csupán azt nézzük, hogy mi passzol a környezetbe, hanem lehetőleg azt is, hogy elnyeljék azokat a holmikat, amiket nem használunk minden nap. Jó példát jelentenek erre a karácsonyfadíszek és egyéb karácsonyi dekorációk, amiket csupán néhány hétig használunk egy évben. Ha megfelelően választjuk ki a berendezési tárgyainkat, nem kell az ünnepek után vakarnunk a fejünket, hogy vajon hová is rakjuk ezeket!

Használd ki a ruhásszekrény alját!

Amikor komódot vagy ruhásszekrényt választasz, nem csak a mindennapokban használt holmijaidra érdemes gondolni: az is jusson eszedbe, amik csak eseti jelleggel kellenek, hiszen ezeknek még fontosabb a megfelelő tárolóhely!

A karácsonyi dekoráció és a karácsonyfadíszek tipikusan ilyenek. Nem feltétlenül gondolsz rá mikor a ruhásszekrények közt válogatsz, hogy jó lenne, ha ezek is beleférnének. Pedig hasznos: egy ruhásszekrény aljában tökéletesen elvan pár doboz karácsonyfadísz a következő szezonig. Persze csak akkor, ha az adott szekrény kellőképpen mély, és kényelmesen elférnek a dobozok az aljában!

Ebből a szempontból az elosztást is érdemes újragondolni: a polcos szekrények általában tele vannak, és kevésbé van bennük nagy hely. Egy akasztós szekrény alja ugyanakkor többnyire szabad, és tökéletes területet biztosít a ritkán előkerülő holmiknak.

Legyen biztos helyük az apróságoknak!

A karácsonyi dekoráció ugyanakkor, mint tudjuk, nem csak a karácsonyfadíszekből áll. Rengeteg apró dísztárgyat helyezünk el a lakásban az adventi időszakban: kopogtatók, asztaldíszek, illatgyertyák, apró figurák. Senkinek sem jó, ha ezek egy szatyorban kallódnak, és egész évben csak rakosgatjuk ide-oda, mert mindig épp máshol van útban.

A komódok segíthetnek abban, hogy az ilyen apróságoknak is meglegyen a maguk helye. Ezek a szuper bútorok rengeteg különféle holmi tárolására alkalmasak, kezdve az alsóneműk, zoknik elrejtésétől, egészen a különféle dísztárgyakig – mint például a karácsonyi dekoráció. Szabadon választhatsz fiókos, szekrényes, vagy éppen vegyes kivitel között, így biztosan megtalálod azt a típust, ami ideális számodra. Nem mellesleg, a komód tetején magát a dekorációt is elhelyezheted, amikor éppen szezonja van.

Ha tudatosan választasz bútort, nem jelent majd problémát a szezonális holmik tárolása sem!

(X)

A fotó forrása: Shyntartanya / Shutterstock.com

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük