Karácsony Blog

Így dobd fel az otthonodat a karácsonyi időszakra

karácsonyi mécsesek

Otthonunk karácsonyi köntösbe öltöztetése sokunk számára kedves elfoglaltság. Emeli a hangulatot és az ünnep fényét, lassan már indulhat a készülődés! De előbb gondoljuk végig, milyen stílusban, milyen kiegészítőkkel szeretnénk feldíszíteni otthonunkat! Vannak aktuális trendek és örök klasszikusok, különleges minták és anyagok, hogy mindenki választhasson kedvére valót! Karácsonyi textilek, fények és illatok, melyek megadják az ünnepi hangulatot.

Otthonunk karácsonyi díszei

Az ünnep közeledtével elkezdjük díszíteni otthonunkat, és kedvenc illatos gyertyánkat esténként meggyújtva szívesen hangolódunk a karácsonyra. Időnként a zene is ezt a hangulatot tükrözi, szívesen megnézzük kedvenc filmjeinket, amik az ünnepet idézik. Minden évben megújulhat otthonunk, de az is jó megoldás, ha semmin nem változtatunk. Vannak, akik az állandóságot szeretik, ezért otthonukat minden évben ugyanazokkal a számukra kedves kiegészítőkkel, emlékekkel díszítik.

Karácsonyi lakástextilek

Egy lakásban sok mindenre szükség lehet, ezért keressünk érdekes textileket! Jó hangulatot teremthet egy kedves karácsony mintás függöny a konyhában, ahol az előkészületek révén sok időt töltünk szorgos magányban. Sütünk-főzünk, hogy mire eljön a Karácsony este, minden édes és sós falat készen álljon, feldíszítve. Egy konyharuha is jókedvre deríthet, mézeskalács mintájával konyhánknak kedves és hasznos dísze lehet.

A szobákban jó szolgálatot tesznek a pihe-puha takarók, valamint párnák, érintésük kellemes, és a látvány is kedves. Egy karácsonyi ágyneműhuzat ára sokféle lehet, mindenki válassza a számára legmegfelelőbbet! A jó anyag megszolgálja az árát, mert azon kívül, hogy emeli a szoba hangulatát, évekig díszíti és melegíti az ember ágyát. Készülhet puha flanelből, melyhez jó hozzáérni, mintája révén pedig a tél hangulatát idézi. De lehet elegáns tűzpiros pamutszatén, amely felel a tüzes hangulatért.

Fények

Az ünnepi hangulat létrejöttében szerepet játszanak a fények. Vannak, akik nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az érkezőket már a kertben fényár fogadja. De akadnak olyanok is, akik nem szeretik a felhajtást, ezért szerény hangulatban, egy gyertya pislákoló fényében történik a vendégfogadás. A fénytechnika ma már sok mindenre képes, érdemes utána nézni, ha érdekel téged! Egész történeteket vetíthetünk falra, és a kertbe érkezőket is csodálatos fénypettyek sora fogadhatja. Tehát elmondhatjuk, hogy ünnepi fogadás kül- és beltérben is lehetséges, de mindkettőhöz nélkülözhetetlenek a különleges fények.

Az illat varázsa…

Az illatok különleges érzéseket váltanak ki belőlünk, megelevenednek az emlékek… Egy gyermekkori illat, amit a Nagymama ruháin éreztünk, vagy ami sütés-főzés közben a konyhába érve megcsapta orrunkat. Finomabbnál finomabb sütemények készültek; minden nap egy újabb forma, közepe lekvárral díszítve, dobozokba csomagolva. Imádtam levenni a tetejét, és benne a sokféle apró süteményt. A diós habcsók még ma is kedvencem. Fahéj, szegfűszeg illata járta be a lakást, ebből tudtuk, hogy már készül a sok-sok ünnepi finomság.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük