Karácsony Blog

J.R.R.Tolkien: Karácsonyi levelek

J. R. R. Tolkien: Karácsonyi levelek könyvborító

A karácsony mindenki számára különleges ünnep. Különösen a gyerekeknek. A levegő tele van várakozással és jóleső türelmetlenséggel. Mindenki apró csodákra vár, talán arra is, hogy valami olyasmit tud meg, ami egy varázslat része.

Karácsonyi könyv J. R. R. Tolkien tollából

A karácsony maga a csoda még akkor is, ha az ajándékok néha elfeledtetik, hogy milyen különleges is lehet, ha a gyermeki szívekre koncentrálunk. Tolkien gyermekei is nagyon várják a karácsonyt, de nem az ajándékok miatt, hanem, mert minden évben egy különleges levelet kapnak ilyentájt Karácsony apótól.

A levél csodás képekkel van tele, és Karácsony apó mesél nekik a házáról, a barátairól, és arról is, mi minden történik az Északi-sarkon, ahová nem juthat el akárki. Így be sem kukkanthat abba a világba. A havas boríték az északi-sarki bélyegzővel soha nem érkezik azonos módon. Hol a postás hozza, hol elrejtve találják meg a gyerekek. A leveleket Karácsony apó írja reszketeg írásával, koboldrajzokkal díszíti, amiket Jegesmedve szerkesztett a barlangjában.

Karácsonyi levelek

Tolkien karácsonyi könyve különleges utazás a gyermeki fantázia és a varázslat birodalmában. Mindez átszőve a karácsonyi csodavilág semmihez sem hasonlítható érzésével. Aki szereti a nem mindennapi csodákat, a karácsony semmihez sem hasonlítható hangulatát, örömmel fog elmerülni a könyv lapjain elénk táruló elképesztően sokszínű, decemberi csodavárásban.

Keresd online könyváruházban a karácsonyi témájú könyveket.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük