Karácsony Blog

Jobb agyféltekés rajztanfolyam gyerekeknek- karácsonyi ajándékötlet

jobb agyféltekés rajztanfolyam gyerekeknek

Amikor belépünk az élet színpadára még nem tudható hogy melyik művészeti ágban fogunk jeleskedni, ezért szüleink több lehetőséget is felcsillantanak előttünk Egy szép napon, mondjuk karácsonykor, az ajándékcsomagban művészpapírt ceruzát és gyurmaradírt találunk, és kezdődhet az alkotás!

Mindenkiben ott él a művész!

Ha a gyerek csöndes, eltűnik és órákat matat apró dolgokkal, figyel babrál, valószínű hogy lesz türelme olyan dolgokat gyakorolni amihez alapos megfigyelés kell, idő kell, mint például a rajzolás, modellezés, festés.  Minden képesség velünk él, csak különböző arányban vannak keveredve. Ahhoz hogy megtudd a gyermekedről, hogy a szunnyadó képesség mekkora darabkájával rendelkezik, tenned kell egy próbát! Méghozzá minden területen! Az eszközök mellé jó ötlet, ha egy rajztanfolyamot kap karácsonyra.

Hogyan segít a jobb agyféltekés rajztanfolyam gyerekeknek?

 

Ebben a gondolatmenetben szeretném megmutatni, hogyan segít a jobb agyféltekés rajztanfolyam gyerekeknek abban, hogy az első szárnypróbálgatások igazi szívből jövő örömet okozzanak! Ezt a rajzolási módszert 10 éves kor körül érdemes elkezdeni amikor a gyermek fejlődésében a finom motorikus képességek és a térlátás összehangolódása elég fejlett már.

A módszer megalkotója egy kedves hölgy, aki ma már 93 éves, a neve Betty Edwards.

Betty művésztanár, aki nem pusztán rajztechnikákat, hanem egy új szemléletmódot tanít. Ennek pozitív hatása az élet más területein is tapasztalható. ” Edwards egy, a modern agykutatás eredményeit felhasználó, teljesen új oktatási módszert dolgozott ki, a jobb agyféltekés rajzolást, amely gyakorlatban alkalmazza Roger Sperry-nek (Nobel-díjas neurobiológus, neuropszichológus) az emberi gondolkodás kettős természetéről szóló úttörő felfedezéseit.” (forrás Wikipédia)

jobb agyféltekés rajztanfolyam módszere roppant érdekes nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőttek számára is! Amikor lerajzolunk valamit, az agyunk először azt veszi figyelembe amit korábbi tapasztalatunk alapján tudunk erről a dologról. Az először az absztrakciókra emlékszik. Van erre egy versike is, ahogy a gyereket megtanítjuk mosolygó arcot rajzolni.

angyalka színes ceruzák

Angyalka színezés

„Pont pont vesszőcske, készen van a fejecske!
Hosszú nyaka nagy a hasa, készen van a török basa!”:
D

Ugye emlékszel még! Ez alatt a nagymamám le is rajzolta nekem Ezt a sematikus emberkét!
Ebben a rajzban az látható, amit a tárgyról tudunk. Van szeme feje hasa, stb. Ez egy absztrakció.

Miben különleges a jobb agyféltekés rajzolás?

 

A jobb agyféltekés rajz módszere ezt mondja: Most engedd el magad, tégy úgy mintha soha nem láttad volna azt, amit rajzolsz, ne gondolkodj! Csak nézz a szemeddel, és azt rajzold le a papírra, amit a szemed lát! Nem szabad megengedned hogy a bal agyféltekéd tudománya és emlékei befolyásolják a rajzodat. Csak a jobb agyféltekédre hallgass, a pillanatnyi látványt, a fényeket és árnyékokat, foltokat tedd a papírra!

Így születnek a csodák! A pont-pont vesszőcske átalakul csodás térhatású alkotássá!
A jobb agyféltekés rajztanfolyamok gyerekeknek felnőtteknek egyaránt örömteli kreatív időtöltést, és fantasztikus sikerélményt, valamint új barátokat jelentenek!

Ha szeretnél a közelgő advent tájékán egy örömteli Mikulás ajándékot, vagy egy karácsonyi élményajándékot, akár közösen a gyerekekkel barátokkal, akkor a közös rajzolás kiváló lehetőség!

Próbáld ki te is!

Ráadásul jár vele egy bónusz! A kész rajzaitokat máris lehet keretezni, és oda ajándékozni nagymamának karácsonyra! Biztosan nagyon boldog lesz, és fő helyre teszi ezt a rajzot!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük