Karácsony Blog

Karácsony angolul

Karácsony angolul

A karácsony a kereszténység második legnagyobb ünnepe, az angol nyelvterületen élők is nagy számban ünneplik Amerikában és Nagy-Britanniában egyaránt. De hogy van a karácsony angolul? És hogy kívánsz boldog karácsonyt angolul? Nézzünk most meg néhány, karácsonyi ünnephez kapcsolódó szót és kifejezést angolul.

Karácsony jelentése angolul

A karácsony angolul Christmas (kiejtése: ˈkrɪsməs). Léteznek még az angol nyelvben alternatív formái, ahogy egyre gyakrabban nevezik, ez pedig a szleng kategóriába sorolható Xmas vagy X-mas kifejezések. Az Xmas jelentése ugyanúgy karácsony.

Karácsonyi kifejezések angolul

  • karácsony angolul: Christmas (kiejtése: ˈkrɪsməs)
  • karácsony napja angolul: Christmas Day (kiejtése: ˈkrɪsməs deɪ)
  • karácsonyi vásár angolul: Christmas fair (kiejtése: ˈkrɪsməs feə(r)) vagy Christmas market (kiejtése: ˈkrɪsməs ˈmɑːkɪt)
  • szenteste angolul: Christmas Eve (kiejtése: ˈkrɪsməs iːv)
  • fehér karácsony angolul: White Christmas (kiejtése: waɪt ˈkrɪsməs)

Mivel az ünnepeket és a napokat az angol nyelvben nagy betűvel írjuk, ezért a magyartól eltérően angolul helyesen nagybetűvel írandó a Christmas szó is, ahogyan a pünkösd angolul, azaz a Pentecost szó, vagy a húsvét angolul, ami az Easter is.

Karácsonyi üdvözlet angolul

Boldog karácsonyt angolul és kellemes karácsonyi ünnepeket angolul is ugyanúgy mondjuk: Merry Christmas! (kiejtése: ˈmeri ˈkrɪsməs). Ha tehát valakit karácsony ünnepén köszönteni szeretnénk angol nyelven, ez a karácsonyi üdvözlet angolul megfelelő lesz erre az alkalomra.

Hivatalos fordításra, sima fordításra vagy lektorálásra lenne szükséged karácsonyi vagy egyéb témában? Ha van egy lefordítandó szöveged, esetleg teljes honlapod, amit angol (vagy esetleg más) nyelvre szeretnél lefordíttatni, akkor ne hagyatkozz feltétlenül az online fordítókra, keress inkább egy megbízható fordítóirodát: fordító iroda Budapest

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük