Karácsony Blog

Karácsonyi ajándék fiúknak

karácsonyi ajándék fiúknak

Korábban a Karácsonyi ajándék gyerekeknek cikkemben általánosságban körbelőttem a témát. A fiús ajándékok kapcsán mi jut először az eszedbe? Kisautó! Focilabda!
Most hogy végiggondolom, ez telitalálat, az autót és a focit felnőtt korban is imádják! :

A témakör szerteágazó, és kimeríthetetlen, ezért a korábbi logika mentén, most ismét korosztályonként fogok ajándék ötleteket adni.

Karácsonyi ajándék kisfiúknak

 

Ismerd meg azt a gyereket, akinek ajándékot veszel. Ér megbeszélni a szülőkkel, hogy mi lenne jó neki. Amíg a Jézuska meg a Télapó hozza az ajándékot, egészen könnyű dolgod van. A gyerek általában mindennek örül ami számára új kalandot jelent. A szerepjáték, felnőtteket utánzó játék jó ötlet. A kisfiúk büszkék az apjukra. Szeretik eljátszani amit Apa csinál. Apa szándékosan nagybetűvel! Ha apa szakács, autószerelő, vagy orvos, vagy mozdonyvezető, ez mind jó játék lehet.

Az említett kisautó mellé autópályát, garázst vehetsz neki és eljátszhatja, hogy ő úgy áll be az autóval mint apa. Az építő-, szerelő játékok, jelmezek, bábjátékok, társasjáték, egyszerűbb ügyességi, készségfejlesztő játék, mind jó választás. Azonnal kibontás után már birtokba veheti, elvonulhat vele vagy a testvérekkel együtt játszhat. Gondolj arra hogy praktikus méretű és biztonságos legyen a kisfiúnak szánt ajándék. Lehet, hogy magával akarja vinni aludni vagy az oviba.

A kisfiúk imádnak kuckózni sátrazni, mesehősöket életre kelteni. Jó ajándék lehet egy mesesátor, kedvenc folytatásos mesekönyv az esti altató meseolvasáshoz. Kifestő színes ceruzákkal. A kisiskolások számára a szókirakó, beszédfejlesztő társasjátékok, és az idegen nyelv tanulását segítő játékok is érdekesek lehetnek.

Karácsonyi ajándék nagyobb fiúk számára

Nyolc éves kor felett fiúk esetében, ha figyelmesen elbeszélgetsz velük, egyértelműen kinyomozható, hogy mi az érdeklődési területük. Ennek megfelelően jobban be tudod lőni, hogy mi lesz a tökéletes karácsonyi ajándék fiúknak. Azonnal a focisuliba járó szomszéd gyerek jutott eszembe. A gyerek által kedvelt sportághoz fűződő ajándék örömet szerez. A zenét tanuló fiúk számára jó ajándék a kedvenc együttest ábrázoló póló, dedikált repi ajándék, DVD, poszterek, szobadekoráció, kotta,vagy hangszer kiegészítők.

A felső tagozatos iskolás korosztály is szívesen veszi ha olyan ajándékot kap amit magával hordhat. A kincsek közé bekerülhet egy szájharmonika, doromb, kisebb népi ritmushangszerek, svájci bicska, színházi távcső. Ha már az optikánál tartunk, a gyerek érdeklődésétől függ, hogy örülne vajon egy mikroszkóp készletnek, vagy egy teleszkópnak? Ha érdekli a digitális fotózás megkaphatja az első fényképezőgépét. Nem akarjuk a gyereket ideje korán a számítógép elé ültetni, de úgy sem fogjuk megúszni!

A kor előrehaladtával, az iskolai tanulmányaik miatt, előtérbe kerül a számítástechnika. Előbb-utóbb valamilyen fizetős appot kér a mobiljára, vagy játékprogramot akar majd ajándékba, amihez fel kell turbózni a számítógépét is. Szkennert nyomtatót kér ha még nincs otthon ilyen, bár sok háztartásban már ez alapfelszereltséghez tartozik.

Szerencsés, ha a fiú érdeklődik a képzőművészet iránt, mert a művészellátó boltokban kiapadhatatlan karácsonyi ajándéklehetőségre bukkanunk. Állvány, ecsetek, festékek, vásznak és papírok pasztell és akvarell készletek, grafikai felszerelés, és az ezek használatát oktató könyvek, online videótanfolyamok.

Ennyi  ötletből biztosan tudsz meríteni, és ha férfinak keresel valamit akkor nézd meg a Karácsonyi ajándékok férfiaknak cikket is! Legyen örömöd az ajándékozásban!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük