Karácsony Blog

Karácsonyi ajándék gyerekeknek

karácsonyi ajándék gyerekeknek

Minden évben eljön a nagy kérdés:  Mi legyen a karácsonyi ajándék a gyereknek? A „gyerek” szó pedig igen tág fogalom. A gyerek lehet pici gyerek, bölcsis, ovis, alsós, felsős, nagy kamasz, fiú gyerek, leány gyerek, a gyerekből lehet egy, három, vagy több. Könnyen belebonyolódhatnék a  helyzetbe, mint Gombóc Artúr a csokoládéba. De nem teszem. Listát írok!

10 szempont a karácsonyi ajándék kiválasztásához

A cél az, hogy igazi örömet szerezz a gyereknek, élmény legyen az ajándékozás. Ezért időben kezdj puhatolózni, hogy a legjobb karácsonyi meglepetést  prezentáld. Itt mutatok 10 olyan kérdést amit érdemes átgondolnod a karácsonyi ajándék kiválasztása során.

 • Milyen korú a gyermek?
 • Milyen nemű a gyermek?
 • Mit ad neki a többi családtag?
  Nehogy a nagy titkolózásban három egyforma billenős teherautót vagy királylány ruhát kapjon az a gyerek!
 • Van-e kedvenc meséje?
 • Van-e kedvenc állata?
 • Van-e példaképe?
 • Mi akar lenni ha nagy lesz? Mit tanul, ha nagyobb már az a gyerek?
 • Van-e kifejezett kívánsága és tudom-e, hogy mi ez a kívánság?
 • Mennyi pénzt tudok rászánni?
 • Hogyan és mikor veszem meg az ajándékot?
  Van időm besétálni néhány játékboltba, áruházba, könyvesboltba, kreatív kuckóba? Vegyem meg online az ajándékokat? Ha online veszem meg, mennyi a szállítási idő? Külön kell gondoskodnom a díszcsomagolásról vagy megoldja a kereskedő?

A karácsonyi ajándék gyerekeknek korcsoportonként

 

Megvan a válaszod a fenti kérdésekre?  Van egy képed a gyerek vágyairól?  Ilyenkor én a saját értékrendemnek és persze a pénztárcámnak  megfelelően választok ajándékot, arra törekedve, hogy a gyerek számára örömteli meglepetést okozzak.
Szeretek „okos”  kreatív ajándékokat adni, amelyek fejlesztik a gyerek képességeit.Minden korosztály számára tudsz kreatív ajándékot venni.

Karácsonyi ajándék gyerekeknek 0-3 éves korig

 

A kicsiknek kézügyességet beszédet, színlátást, alakfelismerést segítő leporellók óriás puzzle, építőjátékok, matatófalak, matatókönyvek, fürdető játékok igen nagy választékát  találod meg.  Egyszerű dolgokkal is nagy örömet tudsz szerezni egy pici gyereknek.

El kell mondjam erről az egyik legfrissebb tapasztalatomat. Az unoka, az első karácsonyán térdig gázolt a készségfejlesztő játékokban, szuper minőségű fajátékokban, megcsodálta a karácsonyfát és a csillagszórókat…

De nem fogod elhinni! Mivel játszott végül órákon át ???  A fényes csomagolópapírral, amiben az ajándékot átadtuk! Imádta tapogatni gyűrögetni, figyelte a hangját, lebegtette. Csak később kezdte érdekelni a színes készségfejlesztő játékot. 🙂

Karácsonyi ajándék gyerekeknek 3-6 éves korosztály

fehér kisautó ajándék

Fehér kisautó ajándék

Az ovisoknál az utánzó játékok, szerepjátékok, jelmezek, (ezzel már az ovis farsangra is gondoltál, két legyet egy csapásra!)  öltöztethető babák, mini konyhák, egyszerű ritmushangszerek sípok, hangutánzó hangszerek nagy rácsodálkozást tudnak kelteni. Imádják a textil bábokat, ezzel egyedül és csoportban is játszhatnak.

 

Karácsonyi ajándék gyerekeknek 7-13 éves korosztály

 

Az iskolás korosztály már tud olvasni. Jöhetnek a kártyajátékok és logikai játékok, a modellezés, a népi hangszerek. Asztali foci a kedvenc csapattal, biliárd, gazdálkodj okosan, és egyéb családi társas játékok. Sakkoznak, malmoznak, térbeli amőbát és bűvös kockát is kaphatnak.

Karácsonyi ajándék gyerekeknek 14-18 éves korosztály

A középiskolásoknak sokkal nehezebb igazán jó ajándékot adni. A szülők számára ők gyerekek, viszont Ők saját magukat már nem tekintik gyereknek.  Szeretik a divatos menő ruhákat, amiben magasabb presztízst érhetnek el a közösségben. Egy bökkenő akad csupán, hogy az ő ízlésüket eltalálni számomra eddig lehetetlennek bizonyult. Te hogy vagy ezzel? Ha szerencsém volt, év közben kiderült, hogy a 17 éves fiú éppen régi kiadású könyveket gyűjt, és egy Hamvas Béla kötetre vadászik, amit online megtaláltam egy antikváriumban. Vagy a nagylány rájött, hogy gitározni tanul, és egy hangológép metronómmal meg kottával pont jó ajándék lett.

Amikor tanácstalan voltam lemondtam a karácsonyi meglepetésről, és egy ajándékutalványt választottam.

Már csak az volt a kérdés, hogy az ajándékutalvány egy drogériába, sportáruházba, műszaki-, vagy könyváruházba szóljon? A gyerek jobban tudja, hogy új telefont szeretne vagy fényképezőgépet? Jobban tudja, hogy melyik a legjobb márka, mit nem szabad megvenni, és egyáltalán mindent jobban tud. Rábízhatod! Igaz hogy ez így nem karácsonyi meglepetés! Jobb mint valami haszontalanságot ajándékozni, aminek nem örül a gyerek.

Ha tudjuk, hogy a gyermek szeret rajzolni, vagy fogékony a kreatív dolgokra, akkor jó ötlet lehet akár egy rajztanfolyam gyerekeknek. Ezzel segítjük a gyermek kreativitásának, gondolkodásmódjának fejlődését, és emellett még jól is érzi magát közben a gyerek. Ez az igazi élmény ajándék!

Ha fiúnak szeretnél ajándékot később olvasd el a Karácsonyi ajándék fiúknak című cikkemet.
Ha lánynak keresel, akkor a Karácsonyi ajándékok lányoknak című cikk további segítséget ad.

Remek karácsonyi ajándék lehet mindaz, ami a klasszikus téli sportokhoz kapcsolódik. Korcsolya, szánkó, sífelszerelés és a meleg ruhák, sapkák, kesztyűk, sálak. Vannak családok akik ilyenkor gyerekestül nagyszülőstül elvonulnak egy karácsonyi wellness hétvégére! Anyukák! A sütés főzés ezzel kipipálva! A karácsonyi élményajándék maradandó lesz a gyerekeknek szülőknek és nagyszülőknek egyaránt.

Ne felejts el fotózni, mert legközelebb a fotóalbum telerakva élményfotókkal szintén remek ajándék lesz!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük