Karácsony Blog

Karácsonyi ajándékok lányoknak

karácsonyi ajándékok lányoknak

Álljon itt egy csokor javaslat arról, hogy mi lenne az ideális karácsonyi ajándék lányoknak.

Vannak olyan  univerzális ajándék kategóriák melyek a lányok, nők minden korosztályának alkalmasak. Annyi csak a különbség, hogy egy kicsit korhoz kell igazítani őket. Ilyenek a testápolással kozmetikával szépségápolással kapcsolatos dolgok, divatcikkek, öltözködési kiegészítők. Vannak tabuk is, amiről a cikk végén írok.

Kor szerint haladva kezdem a legegyszerűbb feladattal a legfiatalabb korosztállyal.

Karácsonyi ajándékok lánybabáknak

 

A kicsiknek 0-3 éves korig könnyebb ajándékot választani. Nyugodtan egyeztethetünk a szülőkkel arról, hogy mire lenne szükség, mi az ami hasznos, ami még nincs. Mi a gyerek mérete? Amíg a gyermek csecsemő, vagy totyogó, addig egy kicsit a szülőknek is adjuk az ajándékot. A babakelengye ruhácskák törölközők, fürdető játékok, rágókák, örömet szereznek a picinek is és a szülőknek is. A kicsiknek még minden új. Épp tanulják a hangokat, színeket mozgásokat, ezért a korosztályuknak megfelelő fejlesztő játékok minden árkategóriában jó választásnak bizonyulnak. Ügyeljünk arra, hogy a legjobb minőségű biztonságos termékeket válasszuk. Ilyen korú kislányoknál ügyeljünk arra is, hogy olyan tárgyat ne válasszunk amit lenyelhet a gyerek, hiszen a kicsik mindent megkóstolnak szájba vesznek. Az utóbbi években a picik ajándékozásakor divatba jöttek a matató könyvek és matató falak. Ezek általában kézműves minőségűek. A kreatívabb nagypapák apák nagybácsik akár saját kezűleg is elkészíthetik ezeket karácsonyra.

A beszéd tanulásához leporellók, hajtogatós babakönyvek, a kézügyesség fejlesztésére nagy méretű színes építőjátékok alkalmasak. A sétáltatás szabadban töltött idő kelléke a lábbal hajtós kismotor, és a homokozó készlet, télen amikor hó is akad a szánkó.

Karácsonyi ajándékok kislányoknak

 

Négy éves kor felett egyre bővülnek a lehetőségeink. Ahogy a gyermek értelme nyílik a karácsonyi ajándéktól a meglepetés örömét várja. A kislányok már odafigyelnek a ruhácskáikra, szeretnek öltözni, hajat díszíteni, jelmezbe bújni. A szerepjátékok, utánzó játékok, mini konyhák babaházak  kedves ajándékok lehetnek.

Az iskolás évek kezdetén  a gyerek megtanul olvasni, így jó karácsonyi ajándék lányoknak a könyv, kedvenc mesék, kifestők, rajzeszközök. A játék itt már sokkal komolyabb, előtérbe kerül a logika az absztrakció, az önálló alkotás. Ezért jó, ha sokféle kreatív játékot adunk a lányok kezébe, amivel kiderülhet, mi az ami igazán érdekli és mi az amiben tehetsége van. Mit adnék egy 10-12 éves lánynak? Szóba jöhet kis szövőkeret, hímző készlet, gyöngyfűző készlet, origami könyv, különleges kisüthető gyurmák amiből ékszert készíthet magának, vagy szobrászkodhat vele.

Meg kell említenem az egyszerűbb népi hangszereket, melyek a Karácsonyi ajándék fiúknak cikkünkben is szerepeltek. Okarina, doromb, herfli, furulya, körtemuzsika, ritmushangszerek melyeket zsebben nyakban magával hordhat a kislány. Ha komolyabban tanul zenét a leánygyermek akkor az első hangszert kiegészítő kellékek, metronóm, hangológép, kották, állványok remek ajándékok.

Láttam olyan javaslatot, hogy semmiképp ne adjunk zajkeltő ajándékot a gyerekeknek, mert gyorsan kikészül a család ha elkezdik használni. Ezzel nem értek egyet.

A zene, a ritmus és a hozzá szorosan kapcsolódó tánc, a legjobb készségfejlesztő eszközünk. A zenetanulás önfegyelemre kitartásra neveli a gyermekünket. Ezen a tanulási folyamaton keresztül a gyermek megtanulja értékelni a mások munkáját is, hiszen átéli mekkora munkával jár egy sikeres produkció felépítése. A zenélés mély nyomokat hagy a lélekben, örömet bánatot minden érzést kifejezhetünk vele. Ezt az élményt nem szabad elzárni a gyermektől ha már elég érett rá. Nyugodtan ajándékozzunk hangszert.

Karácsonyi ajándékok nagylányoknak

Középiskolás korú lánynak igazi karácsonyi meglepetés ajándékot csak akkor tudunk adni, ha jól ismerjük a lelkivilágát. Neki már határozott elképzelése, és igénye van. Örülnek a divatos csajos ajándéknak ha sikerül eltalálni az ízlésüket. Táskák, sálak, kendők, márkás kozmetikumok, ékszerek szóba jöhetnek. Ha sportol a lány akkor a sportággal kapcsolatos ajándékot kereshetünk.

Műszaki cikk mindig beválik. Például: mobiltelefon és tartozékai, fizetős játék, fülhallgató, okos óra, digitális fényképezőgép, járjunk utána mi az, amit értékelni tud.

Ezzel zárom a karácsonyi ajándék lányoknak ötletládikámat! Nézd meg a „Karácsonyi ajándék nőknek” cikket is. Örömteli ajándékozást  és boldog karácsonyt kívánok!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük