Karácsony Blog

Karácsonyi díszek papírból

Karácsonyi díszek papírból

Az adventi időszak alatt tartalmas elfoglaltság lehet a gyerekekkel a karácsonyi díszek készítése papírból vagy bármi más alapanyagból is. Itt most a papír díszekre adunk 3 ötletet.

Karácsonyi díszek papírból –hajtogatott papír csillag

Ez a csillag nagyon dekoratív, szép dísze lehet a lakásnak, főként ha többet is készítünk belőle. Elsőre kicsit bonyolultnak tűnhet, de érdemes vele próbálkozni. Nagyon mutatós, különösen ha valami szép papírból készítjük el. Én is kipróbáltam és képes voltam a megalkotására.  🙂

A csillag egyszínű, fehér vagy csillogó, elegánsabb megjelenésű papír csíkokból is elkészíthető. Szükség van 4 db 1,5 cm széles és 50 cm hosszú papír csíkokra, amelyből kész állapotban egy 4X4 cm-es csillag lesz. Használhatunk ennél keskenyebb vagy szélesebb papírt is, de az arányokra figyelni kell. Négy papírcsíkból készül, melyeket egymáson át kell fűzni, és az ábrákon bemutatott módon hajtogatni.

Karácsony díszek papírból –papír hópehely vagy papír csipke

Ezeket a papír csipkéket a gyerekek egyedül is el tudják készíteni. A letölthető sablonok közül az első kettő ( diamonds, star) csak egyenes vonalakat tartalmaz. A középső részek (lace, hearts) egy kicsit nehezebbek, míg az alsó részek (snowmen és forest) némi segítséget igényelnek felnőttek részéről.

Nem fontos azonban ezekhez a mintákhoz alkalmazkodni. A hópelyhek készítésénél szabadjára engedhetjük a fantáziánkat és bármilyen formát kivághatunk. A papír kibontása után megnézzük hogyan alakult a papír csipkénk. Ajánlatos a nyomtatásra használt A4-es papír helyett vékonyabb, finomabb (pl. pauszpapír) papírt vásárolni, hogy az összehajtogatott papírrészeket is könnyedén át tudjuk vágni.

Papír csipke

Karácsonyi díszek papírból – papír angyalka

A papír angyalka elkészítéséhez szükségünk van: egy hangjegyes papírra, kottapapír másolatra, ezen kívül egy szem gyöngyre, egy szem flitterre az angyalka glóriájához, tűre és ezüst cérnaszálra.

Papír angyalka

Hajtogassuk meg harmonika szerűen a négyzet formájú hangjegyes papírunkat. A behajtogatott harmonika hosszát kb. 5 részre tagolva 2/5 hosszúságú résznél, pontnál tekerjük körbe, majd kössük meg az ezüst cérnával. Ide tudjuk felfűzni a gyöngyöt, ami a feje lesz az angyalkánknak. A fej után fűzzük fel a flittert is, vagyis a glóriát. A behajtogatott papír éleit kicsit vagdossuk be ollóval a képen látható módon, ez eredményezi a csipke hatást. A fej felett vágjuk be a papírt, kialakítva így a két szárnyat.

Nézd meg a mézeskalács karácsonyi díszekről készült cikkünket is!

Források: www.craftideas.info ; www.itsalwaysautumn.com

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük