Karácsony Blog

Karácsonyi Lánykérés? Nem ciki?

karácsonyi lánykérés

A lánykérés egy életre emlékezetes marad. Kérdés az, hogy igazi önfeledt boldogságra emlékszünk, vagy néhány keserű csepp is vegyül az öröm poharába. A karácsonyi lánykérés is jó ötletnek tűnik, hiszen minden körülmény adott.

Az még a legkisebb gondja lehet a férfinak, hogy kiválasszon egy igazán ragyogó gyémánt gyűrűt vagy arany eljegyzési gyűrűt a kedvesnek. Bonyolódni kezd a helyzet amikor meg kell határozni leánykérés helyszínét és időpontját. A kettő szorosan összefügg.

Miről álmodik a lány?

Ismerni kell a leány lelkivilágát és időben kipuhatolni, hogy egy intim meghitt lánykérést készítesz elő, vagy inkább egy extravagáns, nagyközönség előtt bonyolított világraszóló bulit szervezel. A téma kiemelten érzékeny! Az érintettek véleménye megoszlik. Sok szempontot kell figyelembe venni, például a családi és társadalmi szokások, hagyományok, elvárások, a család társadalmi státusza, a vallási meggyőződés nagy mértékben meghatározza az akció sikerét.

Egy csendes visszahúzódó természetű halk szavú teremtés, sokkot kaphat attól hogy ha nagy csinnadrattával, egy kisebb de annál harsányabban éljenző tömeg előtt kéred meg a kezét. Van aki szereti ezt intim hangulatban négyszemközt átélni. Aztán később lehet a nagyközönségnek partit szervezni és nyilvánosság elé vinni a kettőtök elhatározását.

De létezik ennek az ellentéte is, amikor a lány kifejezetten nagyra értékeli hogy a legkülönlegesebb helyszínt időpontot és módszert választod. Hosszú szervezést igénylő varázslatos körülményeket teremtesz, megszervezed hogy a „meglepetésről” fotó és videó készüljön.

A magyar szokások és elvárások a megkérdezettek csaknem felénél azt mutatják, hogy a lánykérést egy romantikus, csendes, intim, négyszemközt lezajló eseményként képzelik el. 8-10 % aki a régi hagyományok szerint családi körben a szülőktől kikérve majd a leány kezét megkérve képzeli el ezt az eseményt. Csak kevesen vannak akik az extrém körülményekre és helyszínekre álmodják magukat.

Lánykérés családi ünnepek alkalmával

A nagy családi ünnepek, úgy mint névnapok, születésnapok, karácsony időpontjára szervezett leánykérésről megoszlanak a vélemények. Az egyik tábor úgy gondolja, ez egy olyan jelentős, megismételhetetlen esemény a nő életében, hogy megérdemel egy kitüntetett időpontot ami nem keveredik egyéb családi eseményekkel.

A másik tábor meg pont az ellenkezője. Remek ötlet a karácsonyi lánykérés, mert akkor eleve együtt van a család, minden feltétel adott. Az ünnepi asztal mellett a számunkra legfontosabb emberek társaságában örülhetünk a nagy eseménynek. Ez olyan családnál jó ötlet, ahol szoros kapcsolatban vannak a családtagok. Gyakran szerveznek közös vasárnapi ebédeket, és ahol a szülők elvárják hogy az ilyen fontos eseménynél jelen lehessenek. Ha a leány egyetlen gyermekük akkor biztosan jobban ragaszkodnak hozzá. A leány elkérése a szülőktől majd  ez után a leánykérés egy hagyományos elfogadott és kedves szokás. A kedvest és az örömanyát is ajándékozd meg egy csokor virággal.

Karácsonyi lánykérés különleges helyszíneken

Egy különleges közös élmény, utazás köré is szervezheted a leánykérést. Síelni mentek, wellness hétvége egy exkluzív hotelben, egzotikus  télből a nyárba kirándulást szerveztek karácsonyra? Csak a fantáziád szab határt! Ha a kedves szereti az extrém meglepetéseket, a nagy felhajtást, és nem érzi kényelmetlennek, vagy kényszernek, hogy ha az egész baráti társaság vagy akár a média jelenlétében szegezed neki a kérdést… Egy biztos, ha elszánt vagy és letetted a voksod az esküvő mellett, akkor csak ez számít. Tedd szíved szerint! Használjátok ki a karácsonyi időszakot a tervezgetésre esküvői helyszínek keresésére!

Sikeres szervezést és sok boldogságot a folytatáshoz!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük