Karácsony Blog

Olvass könyvsorozatokat a karácsonykor!

könyvsorozatok

Nem hoznak lázba a karácsonyi témájú könyvek? Akkor kezdj neki egy könyvsorozatnak! Jót tesz a karácsonyi hajtásban egy kicsit kikapcsolódni ezekkel a könyvekkel. De akár karácsonyi ajándéknak is megfelelnek. Vaják, Harry Potter vagy éppen a Hunyadi sorozat? Válassz kedvedre, érdeklődésed szerint!

Miért jó könyvsorozatokat olvasni?

Betéve tudod a Harry Potter filmeket, ledaráltad pár nap alatt a Trónok harca utolsó évadát, magával ragadt a Vaják sorozat? Elolvasnád könyvben is, de megrémítenek a súlyos kötetek, vagy már belekezdtél, de nem tudtál vele haladni olyan ütemben, hogy élvezetes legyen? Akkor a legjobb alkalom a karácsonyi időszak, amikor begubózva, egy meleg teával tökéletes időzítés a maratoni olvasásra!

Melyik könyvsorozatokat érdemes elolvasni?

J.K. Rowling: Harry Potter

A Harry Potter sorozatot valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, mindenki ismeri a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola tanulóinak, Harry Potter és barátainak történetét.

A könyvsorozat 7 részből áll. A Harry Potter könyvek kötetei, a varázslóiskolában eltöltött egy-egy tanévet meséli el.

Fontos a sorrendiség, így érdemes a egymást követve olvasni őket.

Andrzej Sapkowski: Vaják

A Vaják könyvek szintén 7 részből álló sorozat, Andrzej Sapkowski lengyel író elbeszéléseit tartalmazza. A történetek olyan világban játszódnak, ahol mágikus erővel rendelkező vagy hétköznapi lények is megtalálhatók, csak úgy mint emberi és nem humán fajok mint tündék, törpök, vámpírok. A főhős, Ríviai Geralt pénzért, hivatásszerűen veszedelmes szörnyek kiirtásával, vagy legalább hatástalanításával foglalkozik. A könyvek érdekesen ötvözik a népmese, fantasy és a mitológiai elemeit.

A könyvből a Netflix streaming-szolgáltató készített nagy sikerű sorozatot, Henry Cavill főszereplésével.

George R. R. Martin: Trónok harca

Már négy éve, hogy véget ért a világ egyik legjobb sorozata a Trónok harca! Természetesen a Trónok harca is könyvre épült.  George R. R. Martin a fantasztikus elemeket és a lovag királyságot keverve lebilincselő történetet alkotott.

Eddig 5 Trónok harca kötet jelent meg további, 2 tervezett.  A film sorozat, követi a könyvet, a hatodik évadig, de a 7-8 évadra elfogytak a könyvek, ezért itt még a meg sem jelent könyvek okozhatnak meglepetést.

Trónok harca könyvsorozat

Trónok harca könyvsorozat

Frank Herbert: Dűne

Frank Herbert a Dűnével egy különleges alternatív jövőképet alkotott. A könyv sorozatot az tudományos-fantasztikus irodalom egyik kiemelkedő alkotásának tartják. A cselekmény valamikor 20.000 évvel később kezdődik a mai kornál. Ekkora már az emberiség meghódította a galaxist és felfedezte a lakható bolygókat. A Dűne könyvek univerzumában az emberiség nem talál intelligens létformát az utazásai alatt, így az ember népesíti be.

A sci-fi sorozat 8 részből áll és 3 előzménye van.

Bán Mór: Hunyadi

Ha valami másra vágysz, mint a sc-ifi vagy a fantasy világa és szereteted a történelmet, akkor a Hunyadi regénysorozatot érdemes elolvasni. Bán Mór a magyar történelem egy dicső időszakát mutatja be a Hunyadi család felemelkedésével. Egy igazi magyar trónok harca, ármány, szenvedély, csaták, harc a trónért, minden benne van amire az olvasó vágyhat!

A sorozatnak eddig 12 része jelent meg, plusz az 1,5. rész, ami nem kapcsolódik szervesen a többi részhez.

A Hunyadi könyvekből hamarosan tv sorozat is készül!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük