Karácsony Blog

Milyen a karácsonyi illat?

Karácsonyi illat

Nincs túl sok idő karácsonyig, mi már izgatottan számoljuk a napokat . Nyilvánvalóan nem vagyunk ezzel egyedül, hiszen az üzletek is kezdenek megtelni karácsonyi dekorációval. Hamarosan hallhatjuk a jól ismert karácsonyi dallamokat is felcsendülni vásárlás közben. De milyen a karácsonyi illat?

Biztosan Te is szereted gyertyákkal, különböző illatokkal erősíteni a karácsonyi hangulatot otthonodban. Segítségképpen összeállítottunk neked egy listát, amelyből megtudhatod, mely illóolajokkal érheted el azt, hogy ha valaki belép hozzád, rögtön a karácsonyi illat, a meghittség, a szeretet érzései töltsék el.

Illóolajok és karácsonyi illat

Az illóolajok a tudattalanba hatolnak, pozitívan befolyásolják viselkedésünket, érzelmeinket, így állítva helyre lelki egyensúlyunkat. A növény a fotoszintézis és enzimek segítségével a körülötte lévő napfény, a föld, a víz és a levegő energiáit illékony olajjá szintetizálja. A létrejött illóolajat lepárlás útján nyerik ki a növényekből. Az illóolaj egy élő anyag, ami az emberek szervezetére hat, nemcsak a fizikai testre, hanem szellemi szinten is. A karácsony hangulatát erősítő illóolajok közül elsősorban a citrusféléket emelnénk ki, a narancs és a citrom illata fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezve az otthon melegét, az odabújós esték érzetét keltik.

A hűvös borsmenta megidézi a vörös-fehér csíkos cukorbotok ízvilágát és a fagyallal borított mezők hangulatát.

A balzsamfenyő illóolajának illata, télies, fás aromájával a havas fenyőerdő képét vetíti elénk.

A friss és virágos levendula illatát egész évben szeretjük, de ez a megnyugtató aroma a karácsonyt megelőző stresszes, rohanós időszaka után, még inkább élvezetes számunkra.

További hasznos tanácsokat találsz a karácsonyi illat témájával kapcsolatban a karacsony.info.hu honlapon. Választ kaphatsz arra is, hogyan lehet az egész házban tartósan kellemes illatot varázsolni? Lehet ez akár karácsonyi illat, de más virág vagy gyümölcs illat, amihez éppen kedved van…

Nézd meg ezeket a karácsonyi recepteket és cikkeket is!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük