Karácsony Blog

Milyen a karácsonyi illat?

Karácsonyi illat

Nincs túl sok idő karácsonyig, mi már izgatottan számoljuk a napokat . Nyilvánvalóan nem vagyunk ezzel egyedül, hiszen az üzletek is kezdenek megtelni karácsonyi dekorációval. Hamarosan hallhatjuk a jól ismert karácsonyi dallamokat is felcsendülni vásárlás közben. De milyen a karácsonyi illat?

Biztosan Te is szereted gyertyákkal, különböző illatokkal erősíteni a karácsonyi hangulatot otthonodban. Segítségképpen összeállítottunk neked egy listát, amelyből megtudhatod, mely illóolajokkal érheted el azt, hogy ha valaki belép hozzád, rögtön a karácsonyi illat, a meghittség, a szeretet érzései töltsék el.

Illóolajok és karácsonyi illat

Az illóolajok a tudattalanba hatolnak, pozitívan befolyásolják viselkedésünket, érzelmeinket, így állítva helyre lelki egyensúlyunkat. A növény a fotoszintézis és enzimek segítségével a körülötte lévő napfény, a föld, a víz és a levegő energiáit illékony olajjá szintetizálja. A létrejött illóolajat lepárlás útján nyerik ki a növényekből. Az illóolaj egy élő anyag, ami az emberek szervezetére hat, nemcsak a fizikai testre, hanem szellemi szinten is. A karácsony hangulatát erősítő illóolajok közül elsősorban a citrusféléket emelnénk ki, a narancs és a citrom illata fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezve az otthon melegét, az odabújós esték érzetét keltik.

A hűvös borsmenta megidézi a vörös-fehér csíkos cukorbotok ízvilágát és a fagyallal borított mezők hangulatát.

A balzsamfenyő illóolajának illata, télies, fás aromájával a havas fenyőerdő képét vetíti elénk.

A friss és virágos levendula illatát egész évben szeretjük, de ez a megnyugtató aroma a karácsonyt megelőző stresszes, rohanós időszaka után, még inkább élvezetes számunkra.

További hasznos tanácsokat találsz a karácsonyi illat témájával kapcsolatban a karacsony.info.hu honlapon. Választ kaphatsz arra is, hogyan lehet az egész házban tartósan kellemes illatot varázsolni? Lehet ez akár karácsonyi illat, de más virág vagy gyümölcs illat, amihez éppen kedved van…

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük