Karácsony Blog

Milyen legyen a karácsonyi dekoráció 2020-ban?

Milyen legyen a karácsonyi dekoráció 2020-ban?

A karácsony 2020-ban eltér az eddigi ünnepektől, hiszen a korona vírus járvány miatt már nem tudunk önfeledten sodródni a tömeggel, hogy forralt bort szürcsölgetve és sült gesztenyét rágcsálva nézelődjünk a hangulatos karácsonyi vásárokon. A hagyományos ajándék beszerző körutakat felváltja az online vásárlás. Sajnos a hagyományos vásározóknak ez nem kedvez, de fellendítheti az online vállalkozások forgalmát: hiszen a fenyőfától az asztaldíszeken át bármit beszerezhetünk a webáruházakból.

Az üzletek kirakatai azért 2020-ban is karácsonyi csillogásban fürödnek, már akkor, amikor még nem is gondolunk az ünnepekre.  Ilyenkor megfigyelhetjük, hogy van-e változás az előző évekhez képest, és feldobhatjuk otthonunkat olyan berendezési tárgyakkal, amelyek jó érzésekkel töltenek el akkor is, amikor a négy fal közé szorulunk.

Melyek a legújabb karácsonyi trendek?

… avagy karácsonyi dekoráció 2020-ban!

A Karácsonyi színek, karácsonyfa díszítés trend 2020-2021 című cikkből például megtudhatjuk, hogy az idei karácsonyt az alábbi stílusok határozzák meg:

  • natúr, rusztikus karácsonyi dekoráció
  • fehér karácsony  skandináv módra
  • visszafogott csillogás
  • kék-páva kék karácsonyi dekoráció
  • színes karácsonyfa

A színes karácsonyi dekoráció esetében pl. megtudhatjuk, hogy mi változott az évek alatt, ha elolvassuk a cikket.

Hogyan díszítsük fel a nappalit, hogy karácsonyi hangulat mindent átjárjon?

A karácsonyfa a legtöbb lakásban a nappaliban kap helyet, és ez számít a karácsonyi dekoráció központi elemének. Fontos, hogy a karácsonyfa díszítésével harmonizáljon a többi dekorációs elem: pl. a karácsonyi asztaldíszek illetve a korábban elkészített adventi dekoráció is már ennek a szellemében készüljön el.

De még ne szaladjunk ennyire előre, mert mindennek az alapja, hogy milyen a nappali berendezése és stílusa. Ha eleve eklektikus a nappalink illetve az a helyiség, amit karácsonyi hangulattal öltöztetünk fel, akkor bátran lehet kísérletezni a jó ízlés határain belül. Bár valljuk be, hogy karácsonykor nehéz a giccset elkerülni, és nem is feltétlenül kell törekedni erre. Ha már eszünk-iszunk-pihenünk és lazítunk az ünnepek alatt, engedjük meg magunknak a színek és fények játékát, amitől az év többi részében tartózkodunk.

Míg egyesek úgy vélik, hogy a  Mikulás jöjjön csak december 6-án, és tartogassa akkora a puttonyát a celofán zacskós mikulás csomagokkal,  mások amerikai stílusú karácsonyi dekorációt választanak, ezért ilyenkor a  karácsony kandallóra felkerül a harisnya, hogy abba tegye a  télapó az ajándékait.

A karácsonyi lakásdekoráció egyik egyik központi eleme lehet a kandalló akkor is, ha nincs a házban hagyományos kandalló. Van, aki a gyerekekkel papírból készíti el a karácsonyi mintás kéményes kandallót, más biokandallót vásárol, hogy a valódi tűz élményével dobja fel az ünnepet.

Melyek a karácsonyi dekoráció leggyakoribb kellékei?

Támogassuk a helyi kiskereskedőket vagy vásároljunk online – a lényeg, hogy a szenteste és karácsony napja ne a kapkodásról szóljon, hanem a szeretetről és a megnyugvásról!

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük