Karácsony Blog

7+1 karácsonyi könyv felnőtteknek

karácsonyi könyv felnőtteknek

Nem csak a gyerekek, hanem mi felnőttek is szeretünk karácsonyi könyveket olvasni, így készülve az ünnepre. Karácsonyi könyvek felnőtteknek, amiket érdemes elolvasni!

1. Csodákkal teli éjszaka

Ismét egy karácsonyi válogatás könyv legszebb magyar és világirodalmi történetekkel: Kafka Margit, Oscar Wilde, Charles Dickens. Megható, de vicces történeteket is találunk. Ez a karácsonyi könyv felnőtteknek tökéletes ajándék is lehet karácsonyra, mivel a szívhez szóló történetek mellett borítója is gyönyörű.

2. Karácsonyi ​legendáskönyv

Aki meghitt történeteket olvasva, vágyik a karácsonyi varázslatra, csendben elvonulva az ünnepi forgatagtól, annak tökéletes választás a Karácsonyi legendáskönyv.  Magyar és világirodalmi szerzők legszebb történeteit válogatja össze mint pl. Móra Ferenc, Gárdonyi Géza, Tamási Áron, Dallos Sándor vagy éppen Edzard Schaper , Jules Supervielle .

 

karácsonyi könyvek felnőtteknek

karácsonyi könyvek felnőtteknek

3.  Karácsony ideje

A karácsonyi könyvek között, sok válogatást találunk, ilyen a Karácsony ideje is, amely magyar írók novelláit tartalmazza ünnepi időszakra, adventtől-vízkeresztig. 15 magyar írótól olvashatunk megható történeteket, pl. Szabó Magda, Wass Albert, Kosztolányi Dezső. A fejezetek elején pedig bibliai idézetek találhatók, a történetekhez kapcsolódva.

4. Fekete István: Régi Karácsony

Most pedig jöjjön egy igazi klasszikus Fekete István regénye, amelyben az író saját élményei alapján hozza vissza a „régi” karácsonyok  hangulatát. Csendes ,nyugodt szemlélőként, időnként humorral keverve, mutatja be a természet közelségében élő embereket a karácsonyra készülődve.

karácsonyi könyvek felnőtteknek

karácsonyi könyvek felnőtteknek

5. Agatha Christie: Karácsonyi Krimik

Azt gondolod a karácsonyi könyvek nem izgalmasak? Akkor egy teljesen más jellegű könyv, amely egy krimi válogatás Agatha Christitől kiváló választás.  A krimik „koronázatlan királynőjének” bűnügyeinek ezúttal karácsonyi szokásai hagyományok adják. Például jól ismert hőse Poirot vidéken tölti a karácsonyt amikor egy  holttestre bukkan a hóban és elkezd nyomozni, vagy egy vidéki szállodában történik gyilkosság az ünnepek idején, amit az épp ott pihenését töltő Miss Marple fedez fel.

6.  Leiner Laura: Mindig karácsony

Némiképp kilóg a sorból (karácsonyi könyvek felnőtteknek), mert  a Mindig karácsony inkább ifjúsági regény, de csak úgy mint Leiner Laura könyveit általában felnőttek is olvassák. A történet egy bevásárlóközpont forgatagában játszódik a karácsony előtt. 3 lány egymás mögött áll a mozgólépcsőn, amikor hirtelen megáll a szerkezet. A regény Anna, Luca és Bogi történetét meséli el, akiknek látszólag semmi közük egymáshoz, mégis a karácsony összehozza őket.

7. Mary Alice Monroe: Déli karácsony

A tízéves Miller McClellan idén kevésbé várja az ünnepeket.  Családja anyagi gondokkal küszködik, így nem számíthat arra, hogy karácsonyra megkapja a régóta áhított kiskutyát.

Bátyja Taylor viszont hazatér Afganisztánból, ami örömre szolgál okot. Hamarosan kiderül, hogy Taylor a testi sebek mellett komoly lelki válsággal küzd. Miller úgy érzi meg kell menteni a karácsonyt! Egy karácsonyi könyv felnőtteknek, a családi összetartozás erejéről, és a karácsonyi ünnep varázsáról Dél-Karolina csodálatos tájain.

+ 1 Louisa May Alcott: A valóra vált álom – Karácsonyi történetek

A Kiasszonyok szerzőjének novelláskötete A valóra vált álom címmel, egy újabb szívmelengető karácsonyi könyv felnőtteknek. Történeteiben a vidéki Anglia szépsége elevenedik fel, amely lakói izgatottan várják a karácsonyt.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük