Karácsony Blog

7+1 karácsonyi mesekönyv

karácsonyi mesekönyvek

A karácsony első sorban a gyerekekről szól. Milyen mesekönyvet vegyünk a gyerekeknek karácsonyi ajándéknak, vagy együtt olvasva, hangolódva az ünnepre? Karácsonyi mesekönyvek, amik nem hiányozhatnak a legkisebbek polcairól!

1. Kukucs könyvek – Az első karácsony

Karácsonyi mesekönyveket már a legkisebbeknek is találunk, ilyen pl. Az első karácsony című könyv is.  Lukács és Máté régi elbeszélése alapján ismerhetik meg a gyerekek a karácsony történetét, eltolható ablakok segítségével. Az ablakok egy-egy fontos kérdésre adnak választ az ünneppel kapcsolatban, mint pl. Miért világít a pajta felett az a csillag olyan fényesen?

Ajánlott kor:1-2 év

2. Bartos Erika: Bogyó és Babóca karácsonya

Bartos Erika klasszikusa a Bogyó és Babóca, kiknek kalandjai ezúttal a karácsonyról szólnak. Izgatottan várják a Télapót és készülnek a karácsonyra. Hova tűnhetett Bogyó ajándéka?

Ajánlott kor: 2-5 év

3. Karácsonyi mesegyűjtemény

A karácsonyi mesekönyv a kedvenc mesehőseiddel. Hogyan ünnepel Ralph és Vanellope, vagy Buzz a Toy story hőse? Lesd meg Elsa és Anna első karácsonyát. Az elbűvölő ünnepi mesegyűjtemény életre keltik a karácsonyt!

Ajánlott kor : 3-6 év

4. A karácsonyi jávorszarvas kalandja

A karácsonyi mesekönyvek gyakori témája, a Télapó és a gyerekek kapcsolata. Bertil nem hisz a Télapó létezésében. Ám egy napon Mr. Moose, a jávorszarvas csapódik be, aki éppen a Télapóval próbarepülésen. Bertil és a jávorszarvas összebarátkozik, de közben megjelenik a Télapó, aki vissza akarja kapni „beosztottját”.

Ajánlott kor: 3-7 év

5. Karácsonyi nagy Bori könyv

Bori türelmetlenül várja a karácsonyt! Még szerencse, hogy az adventi időszakban sok a tennivaló, készülődés, karácsonyi sütit kell sütni, adventi koszorút készíteni. Bori, barátai és családja vidám játékokkal, karácsonyi dalokkal és versekkel várják az ünnepet, hogy gyorsabban teljen az idő. Mesék, karácsonyi versek, karácsonyi dalok, süteményreceptek, egy könyv az egész családnak.

Ajánlott kor: 3-7 év

6. Karácsonyi mesék (Móra,Andersen,Jókai,Grimm)

Régi klasszikus karácsonyi mesék „új köntösben” . Andersen, Grimm vagy Móra Ferenc és Benedek Elek meséi.

Ajánlott kor: 5-8 év

karácsonyi mesék

karácsonyi mesék

7. Karácsonyi történetek: mesék, receptek, barkácsötletek

Tizenkét történet a Télapóról, a karácsonyról, a különböző ünnepi szokásokról. A mesék mellett néhány ötletet is találsz, ha sütnél valami finomat, vagy barkácsolnál.

Ajánlott kor: 5-8 év

+1 J. K. Rowling: Karácsonyi malac

Míg fentebb, a karácsonyi mesekönyvek inkább a legkisebbeknek szóltak 0-8 éves korig,  a  Karácsonyi malac viszont már inkább a kiskamaszoknak szól, de a felnőtteknek is érdekes olvasmány. Egy izgalmas, szívmelengető történet a barátságról, hűségről.

Ajánlott kor: 10-14 év

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük