Karácsony Blog

Karácsonyi malac könyv

Karácsonyi malac könyv

Karácsonyra készülve jobban vágyunk a meghitt, szívmelengető történetekre, legyen az  könyv, vagy film. Ha egy aranyos, az ünnephez kapcsolódó olvasnivalóra vágysz, nem is lehetne jobb választás a Karácsonyi malac könyv.

Mi is az a Karácsonyi malac könyv?

A Karácsonyi malac könyv,  J. K. Rowling, 2022-ben megjelent ifjúsági regénye.

J.K Rowlingot senkinek sem kell bemutatni a Harry Potter könyvek világhírűvé tették, egy generáció nőtt fel a könyvein.

Ezúttal egy szívhez szóló karácsonyi történettel „hódította” meg az olvasóit.

Ifjúsági regényként leginkább a 10-14 éves korosztályt célozza meg, de felnőttek számára is élvezetes olvasmány, csak úgy mint a Harry Potter sorozat. A könyv látvány világa is érdekes, a méltán népszerű Jim Field készített kedves illusztrációkat.

Miről szól a karácsonyi malac könyv?

A Karácsonyi malac könyv főhőse egy plüss malac, akit a 7 éves Jack mindennél jobban szeret. A fiú „gonosz” mostoha nővére kidobja szenteste napján a malacot az autóból. Jack új plüss malacot kap, de ez nem pótolhatja régi kedvencét. Ám a karácsonyi csoda bárkivel megtörténhet, így a kisfiú új játékával útra kel, hogy megtalálja az imádott plüss állatát. Útjuk veszélyes és kockázattal teli, az Elveszettek Birodalmából kell kimenteni Jack legjobb barátját. A veszélyes kalandban segítséget kapnak egy beszélő uzsonnásdoboz, egy bátor iránytű és egy Remény nevű szárnyas lény személyében. Az idő rövid, mert ha éjfél előtt nem találják meg a malacot, akkor nem tudnak visszajutni.

Miért jó elolvasni karácsonyi malac könyvet?

Ez a könyv egy kedves, aranyos, szívmelengető karácsonyi történet, amelyben barátság, ragaszkodás, hűség, remény, szeretet egyaránt megtalálható. Tökéletes hangolódás az ünnepre.

Jack és a malac különleges kapcsolata pedig komolyabb témákat is feszeget, mint például, hogy egy kisgyerek életében milyen törést okozhat a szülei válása, vagy az új környezet.

A  könyv meglehetősen izgalmas, eseménydús is. Jack és segítői rengeteg kalandon mennek keresztül, hogy megtalálják a plüss malacot, ezért nehéz „letenni” a könyvet, mert mindenki arra vár, hogy végül happy end lesz-e a történet.

Szuper karácsonyi ajándék gyerekeknek, főleg a 10-14 éves korosztálynak, de már kisebbek részére is akár együttolvasásra. Viszont ahogy fentebb már említettem, felnőttek részére is kiváló olvasmány lehet. Akik szeretik az izgalmas, mesés történeteket, mindenképp ajánlott mű.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük