Karácsony Blog

Karácsonyi ablakdísz

Karácsonyi ablakdísz

Az ünnepek előtt és alatt kedves, meghitt hangulatot teremtünk, ha a karácsonyi dekorációt készítve az ablakainkba is teszünk egy kis díszítést. Ha karácsonyi ablakdísz ötleteket keresel, akkor mutatunk neked néhány egyszerűen elkészíthető megoldást.

Karácsonyi ablakdísz – varrni tudóknak

Ez a szép adventi naptár egy ablakban felfüggesztve is nagyon mutatós és dekoratív lehet. Zsákokat, csizma formákat kell készítenünk elsőként. A színek kiválasztása teljesen egyedi lehet, de a piros és a zöld színekben biztosan nagyon jól fognak mutatni a kis zsákok, csizmák.

Karácsonyi zokni

Karácsonyi ablakdísz: zsákok, csizmák

Karácsonyi ablakdísz – egyszerűen elegáns

Szükséged lesz egy drótkarikára, amit vonj be selyemszalaggal. A karika felső felére rögzítsünk fenyő gallyakat, és egy papír mikulásvirág díszt. Egy keskeny arany karácsonyfadíszt (üvegdíszt) lógassunk be a karika közepébe. Akkor fog jól kinézni, ha a dísz alja, nem éri el a karika alját.

Karácsonyi ablakdísz fenyőgallyal

Karácsonyi ablakdísz fenyőgallyal

Karácsonyi ablakdísz – a belső ablakpárkányra

A természetes anyagok kedvelőinek ez a kompozíció biztosan tetszeni fog. Ezt az ablakdíszt a december 13-án elültetett Luca búzából készíthetjük el. A búza közepébe helyezzünk egy gyertyát, és az edényt vegyük körbe zsákszövettel. Advent és karácsony estéin a belső ablakpárkányba helyezve meghitt hangulatot ad a lakásnak.

Karácsonyi ablakdísz gyertyával

Karácsonyi ablakdísz gyertyával

Karácsonyi ablakdísz – mézeskaláccsal

Az ablakunk belső peremére rögzítsünk egy vastagabb (mű)fenyő girlandot, majd erre függesszünk fel különböző mélységekig lelógó mézeskalács szíveket, vagy egyéb mézeskalács figurákat. Hasonlóan jól mutat ha nagyobb méretű, szép formájú fenyőtobozok vannak lelógatva a girlandról.

Plusz egy tipp: Még elegánsabb a kompozíciónk, ha selyemszalagokra függesztjük fel akár a mézeskalácsokat, akár a tobozokat.

Karácsonyi ablakdísz mézeskaláccsal

Karácsonyi ablakdísz mézeskaláccsal

Nézd meg karácsonyi teríték ötleteinket is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük