Karácsony Blog

Karácsonyi ajtódísz

Karácsonyi ajtódíszek

Az ünnepek előtt és alatt kedves, meghitt hangulatot teremtünk, ha a karácsonyi dekorációt készítve a bejárati ajtónkra is teszünk egy kis díszítést. Így a hozzánk érkezők is láthatják, hogy ebben a házban már az ünnepekre készül a család. Ha karácsonyi ajtódísz ötleteket keresel, akkor ebben a cikkben mutatunk néhányat, amiket egy kis kézügyességgel te magad is el tudsz késztetni.

Karácsonyi ajtódíszek – aranyalmákkal

A karácsonyhoz hozzátartozhat a csillogás és a tarka fények, de ez persze az ember ízlésétől függ. Ez a koszorú a csillogó színeket kedvelőknek való. Szükséged lesz szalmakoszorú alapra, tuja, babér és rozmaring ágakra, tűztövis és kökény bogyókra, ragasztópisztolyra, vékony dróthuzalra, néhány  „aranyalmára”, arany festékkel lefújt fenyőtobozokra. A tuja és a babér ágak kerüljenek fel először a szalmakoszorúra, dróthuzallal rögzítsük őket. Majd a többi díszt ragasztópisztollyal erősítsük a szalma felületéhez.

Karácsonyi ajtó dísz aranyalmával

Karácsonyi ajtódísz aranyalmával

Karácsonyi ajtódísz – vesszőkoszorú ajtóra vagy ablakba

Szőlővesszőből készült koszorúalapra, papír mikulásvirágra, néhány tobozra, arany festékszóró sprayre, ragasztópisztolyra, felfüggesztő zsinórra van szükség ezekhez az egyszerűen elkészíthető koszorúkhoz. Ajtó- és ablakdísznek is használható.

Karácsonyi ajtó dísz, vesszőkoszorú

Karácsonyi ajtódísz: vesszőkoszorú

Karácsonyi ajtódísz – vesszőkoszorú

Ez a koszorú is nagyon hasonlóan, egyszerűen elkészíthető, mint az előző. Szőlővessző az alapja, fenyőgallyakra, arany festékkel lefújt tobozokra van szükség, hogy el tudjuk készíteni. Egyszerű, elegáns ajtódísz, amit több éven keresztül is fel tudunk használni.

Karácsonyi ajtódísz szőlővesszőből

Karácsonyi ajtódísz szőlővesszőből

Karácsonyi ajtódísz – fémkoszorú, tuja és puszpáng

Ezt a koszorút akár késznek ítéljük, akár tovább kívánjuk folytatni a díszítést, szép dísze lehet az ajtónknak. Felfüggesztve pl. egy csillárhorogra a lakáson belül is dekoratív díszítőelem. Fémkarikára, tuja és puszpáng gallyakra van szükség az elkészítéséhez.

Karácsonyi ajtódíszek: fémkoszorú

Karácsonyi ajtódíszek: fémkoszorú

Nézd meg karácsonyi ablakdísz ötleteinket is!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük