Karácsony Blog

Karácsonyi díszek gömbökből

karácsonyi díszek gömbből

A karácsonyi díszek közül az egyik legkedveltebb a gömb.  A gömb a teljesség szimbóluma. Az üvegből készült gömbök a törékenységükkel az élet múlandóságára figyelmeztetnek bennünket. Még ha nem is gondolunk minderre, szívesen díszítjük a karácsonyfát különböző színű gömbökkel.

Azonban nem csak a karácsonyfát díszíthetjük gömbökkel.

Hogyan díszítsük a lakásunkat karácsonyi gömbökkel?

  • Adventi vagy karácsonyi koszorú

Nagyon szép és különleges koszorút készíthetünk különböző méretű és színű gömbökből. Figyeljünk, hogy a színek harmóniában legyenek egymással.

A gömbökből összeállított koszorú, éke lehet a karácsonyi asztalnak, a nappalinak. Használhatjuk ajtó díszként vagy dekorációs elemként a falon.

Az adventi koszorú gömbökből karácsonykor is méltó dísze az asztalunknak, ráadásul nem mindennapi újrahasznosítása a régi karácsonyfadíszeknek.

Adventi koszorú gömbökből

  • Ablakdísz gömbből

A különböző karácsonyi gömböket felhasználhatjuk ablakdíszként. Vegyünk az ünnephez illő, elegáns szalagokat. Vágjuk fel különböző méretűre és az egyes gömbök végeit kössük oda a szalagok egyik végéhez. A szalag másik végéhez vegyünk igénybe egy fa lécet és aggasszuk rá a szalaggal ellátott gömböket és a lécet szorítsuk be az ablakkeretbe. Így a gömbök szépen lógnak az ablakban és akár meg is világíthatjuk őket led fénnyel. Nagyon jól mutat a karácsonyi estéken a karácsonyfa fénye mellett.

Karácsonyi ablakdísz gömbből

  • Gömbfa

Tegyünk ágakat egy üvegvázába. Bármilyen bokor ágai lehetnek melyhez hozzájutunk. Ezekre az ágakra akasszunk azonos színű gömböket, de abból sokat. Ha van kedvünk, az ágakat lefújhatjuk ezüst vagy arany színű festékkel is, csak figyeljünk a színek párosítására. Például a piros gömb arany ágon vagy a kék gömb ezüst színű ágon jól mutat.  Majd tegyük a lakásban egy jól látható helyre. Amilyen egyszerű, olyan gyönyörűen díszíti a lakásunkat.

  • Gömbkarácsonyfa a falon

Ha van kellő szabad területünk a nappali vagy az előszoba falán, akkor használjuk ki a lehetőséget. Vásároljunk girlandot, nem muszáj a hagyományos zöld színűt választani, inkább a gömb színéhez igazítsuk.

Hozzunk létre egy karácsonyfa formát, melyet felszerelhetünk a falra. Egy nagyobb falapból kivágjuk a fa formáját és ezt, díszítsük fel a girlandokkal és a gömbökkel, majd az egészet szögeljük fel vagy fúrjuk fel a falra. A hatás fokozása kedvéért még led fények is megbújhatnak a girlandok között, emelve ezzel az ünnep hangulatát.

Nézd meg további karácsonyi ablakdísz ötleteinket is.

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük