Karácsony Blog

Tippek, hogy mire figyelj élő karácsonyfa választásánál

Élő karácsonyfa, cserepes

Hamarosan itt a karácsony újra és mint mindig felmerül bennünk a kérdés milyen karácsonyfánk legyen? Nagy divattá vált a mű fenyőfa ami nem olcsóbb mint az élő, de nincs minden évben költség ha egyszer megvesszük, nincs utánajárás, cipekedés sok évre megoldódik a fenyőfa gond. Ha nem szeretjük a mű dolgokat, marad az igazi, élő karácsonyfa vásárlás. Talán ez is a legjobb. A karácsonyfánkat több karácsonyfa nagykereskedés kínálatából választhatjuk.

Lássuk, hogy mire érdemes ügyelned a vásárlás során!

Eljött a karácsonyfák ideje!

A mostanában legkeresettebb fajták a luc, a normann és az ezüstfenyő, bár újabb egzotikus fajták is megjelentek már a piacon. Ezen belül is választhatunk a vágott fenyő és a dézsás változat között, a dézsás fenyőfát más néven földlabdás fenyőként is ismerhetjük.

A karácsony éke

A karácsonyfa az ünnepek éke hiszen nincs karácsony karácsonyfa nélkül. Az élő fenyő illata, bármilyen régen vágták is ki, akkor is elárasztja a lakást . Vásárlásánál ügyelni kell arra, hogy a fenyőfa ágai nem szabad, hogy száraz legyen, mert ez azt jelenti, hogy akár hónapokkal karácsony előtt is kivághatták, így hamar hullani kezd majd.

Minél rövidebb ideig legyen a lakásban karácsony előtt így jobb formában maradhat. Dézsás vagy földlabdás fenyő vásárlását általában azért szeretik mert ki lehet ültetni a kertbe az ünnepek után. Azonban ehhez a következő módon kell kezelni a dézsás növényt

A legjobb ha egész nagy méretű az edény amibe beleültették. Nagyon jó ha nagy a földlabdája, nagyobb az esély a túlélésre, és a meggyökeresedésre a karácsonyfa kiültetése után. Ne tedd közel a fűtőtesthez, mert a tűlevelű fenyők nem szeretik a magas hőmérsékletet. Ne hagyd sokáig a lakásban, úgy 10 nap legyen a maximum, utána tegyük  ki a szabad levegőre a kiültetésig.Ezt majd a fagyok elmúltával tudjuk megtenni.

Kisgyerekes családokban vigyázni kell a karácsonyfa elhelyezésére, hogy a pici ne tudjon kárt tenni a fában és a saját magában.  Ugyanígy kell eljárni a lakásban tartott háziállatok esetében is. Az ünnepek előtt, alatt és utána is folyamatosan öntözni kell.

Fenyőfa

Környezetbarát megoldás

A környezetünk védelme érdekében vásárolhatunk juta zsákba ültetett földlabdás fenyőfát is, amit kaspóba téve díszíthetünk fel a lakásban. Ha nincs hova kiültetnünk visszavihetjük egy újrahasznosító központba, ahol még fizethetnek is érte. Sőt olyan értékesítési helyek is vannak ahol bérbe adják a fenyőfát majd az ünnepek után ha vissza visszük a kis fát bizonyos összeget visszatérítenek érte.

Amikor tehát karácsonyfát választasz, akkor ügyelj arra, hogy azt megbízható helyről vedd meg, így nagyobb az esélye, hogy friss fát kapsz. Ez azért lényeges, mert egy nemrég vágott darab sokkal tovább ékesítheti az otthonodat.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük