Karácsony Blog

Adventi dekorációs ötletek

Adventi dekorációs ötletek

Óriási választékban kaphatók az ünnepek közeledtével az ajándék és lakásdekorációs termékeket forgalmazó üzletekben a különféle ajtódíszek, adventi koszorúk. Az ünnep varázsához nélkülözhetetlen illatgyertyákból, adventi koszorúkból, girlandokból is bőséges a kínálat. A következőkben otthon elkészíthető adventi dekorációs ötletek kerülnek bemutatásra.

Amennyiben vannak gyermekeink, őket is bevonhatjuk az ünnepvárás idején a dekorációk elkészítésébe. A rohanó világunkban nagyon fontos, hogy a gyerekekkel együtt legyünk, hiszen a hétköznapokban erre sokszor kevés időnk van.

Adventi dekorációs ötletek – adventi naptár készítése

Készíthetünk nagyon egyszerűen adventi naptárt. Szükségünk lesz konyhai papírtörlő karton gurigákra (ezt célszerű az év során összegyűjteni), karácsonyi csomagolópapír maradékra, ollóra, ragasztóra, zsinegre a felfüggesztéshez, valamint 24 különféle csokiszeletre (Sport szelet, Twix, Snickers stb.)

Adventi naptár

A csokiszeletek hátulját ragasztóval rögzítsük a papírguriga belsejéhez. Ezután csomagoljuk be a csokival megtöltött hengereket szép, ünnepi csomagolópapírba. Két végüket kössük meg piros szalaggal, majd rögzítsünk rájuk felfüggesztő zsinórt. Egy alkalmas helyre feszítsünk ki keresztben egy hosszabb zsineget és a képen látható módon kössük fel rá a csomagocskákat.

Plusz egy tipp: 1-24-ig számokkal is elláthatjuk a csomagokat, hogy tudjuk, melyik nap melyik csomagot kell kibontanunk.

Adventi dekorációs ötletek – ajtódísz vagy adventi koszorú

Adventi koszorú

Az adventi koszorú készítéséhez szükségünk lesz először is egy koszorú alapra. Legelterjedtebb alap a szalma. Előnye, hogy több éven át fel tudjuk használni, a díszítését évről évre lehet cserélgetni. Jól mutatnak rajta a természetes díszítőelemek: a fahéjrúd, csillagánizs, szárított narancs, tobozok, csipkebogyó, magyal, tűztövis bogyók, dió, stb.

Szükségünk lesz vékony dróthuzalra, vagy damilra. Ennek segítségével, jó szorosan körbetekerve erősítsük fel a szalma alapra a tuja ágakat, a magyalt és a tűztövis bogyófürtjeit. A tobozokat, fahéjrudat, szárított narancsszeletet ragasztópisztollyal rögzítsük. Ha ajtódíszt szeretnénk, akkor már készen is vagyunk. Ha adventi koszorút készítünk, akkor 4 db gyertyatüskét szúrjunk a koszorúba és helyezzük rá az adventi gyertyákat.

Adventi dekorációs ötletek – adventi gyertya méhviaszból

Gyertya méhviaszból

Ha már lesz saját készítésű koszorúnk, akkor gyertyát is készíthetünk rá mi magunk.

A legegyszerűbb méhviaszból gyertyát készíteni. A méhviaszlapokat csak fel kell tekerni és máris kész a mézillatú cseppmentesen égő gyertya. A különböző színek kombinálhatóak is, aszimmetrikus formák feltekerésével dekoratívabb gyertya készíthető. Általában csomagban kaphatók (viaszlapok és kanóc). De ha nem tekerni szeretnéd, hanem önteni, akkor számos kérdésedre választ kapsz a Méhviaszgyertya készítése – kérdések és válaszok cikkből.

Adventi dekorációs ötletek – csak természetesen

Fahéjrúd, fenyőtoboz, dió

A lakás bármelyik részén jól mutatnak a szárított narancskarikákból, fahéjrudacskákból álló füzérek, láncok. Mindamellett nagyon finom illatot árasztanak a lakásban.

Ha nagyobb öblös üvegedényt telerakunk szép tobozokkal, és teszünk közé mini meleg fényű fénysort, akkor esténként kellemes, ünnepi hangulatot varázsolhatunk a nappalinkban.

Nézd meg karácsonyi teríték ötleteinket is!

Források: fmc.hu ; esperanzabolt.hu ; pentekzsolt.vacem.hu

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük